Kevin Ross - Újjászületés

Kevin Ross neve jól ismert a muay thai rajongói körében. A nemrégiben a Bellator Kickboxinghoz szerződött amerikai harcos a semmiből jött, leküzdve függőséget és számtalan negatív, hátráltató tényezőt és a sport csúcsára jutott.

Kevin Ross


A sportot nem éppen fiatalon kezdő, 23 évesen debütáló Kevin Ross pályája során olyan nevekkel küzdött, mint Saenchai, Sagetdao, Rungrat, Sittisak, Malaipet. Thaiok elleni rekordja 2-3, de összesen 44 szép győzelmet húzott be már.


Történetét egy rövid, a lényeget minden tekintetben kifejező írásában mondta el nemrég, melyből egy elképesztően hangulatos, motiváló videó is készül. Ennek fordítását olvashatjátok az alábbiakban. A videót cikkünk alján tekinthetitek meg.


"Féltem. Félelemben éltem az életem. Próbáltam alkohollal és drogokkal elfedni ezt a félelmet. És beilleszkedni. Beolvadni a világba és figyelni, ahogy az életem lassan elillan.


Volt egy álmom. Mindig is ott volt. De megrémített. Figyelmen kívül hagytam. Elrejtőztem előle. Úgy tettem, mintha nem lett volna ott. Ha van egy álmod, ha valamiről a szívedben tudod, hogy igaz, csak egy ideig menekülhetsz előle. Meg fogja találni a módját, hogy belépjen az életedbe.


Úgy ittam az alkoholt, mintha víz lett volna. Reméltem, hogy egy nap teljesen elfelejtem az álmomat. Fájt. Fájt, hogy tudom, mire születtem, de féltem szembenézni vele. Csak teltek és múltak az évek. A függőség rosszabb lett. Ahogy minden más is körülöttem.


Azt hittem, hogy végre megöltem, és örültem, hogy elmúlt. De az álom visszatért és elborított, mint egy szökőár. Sarokba szorított és azt mondta: itt vagyok és nem megyek el. Elfutsz és életed hátralévő részét gyávaként töltöd majd vagy bebizonyítod, hogy miből gyúrtak és szembenézel velem?


Ekkor egy másik félelem-lavina borított el. De már döntöttem. Többé nem. Nem fogok félelemben élni. Nem fogok a végzetem elől futni. Nem bújok a függőség mögé. Ettől a naptól kezdve ennek az álomnak szentelem magam. Ennek az álomnak, ami mindig is ott volt. Az álomnak, melyről évekig nem tudtam igazán, hogy micsoda, de melyről tudtam, hogy ott van.


És az utazás elkezdődik.


Oss!"


https://vimeo.com/207964631

/Az ellenfelem.hu fordítása (C) 2017/