Görbics Gábor - Bellator győzelem után

A Bellator gáláról helyszínen készült első cikkünkben adtunk hírt a Görbics Gábor vs Gabriel Varga meccsről is, mely minden magyar küzdősport-rajongó örömére Görbe győzelmével zárult. Most, hogy a dolgok kicsit ülepedtek már és elült a felhajtás, idejét láttuk megkeresni harcosunkat!

Görbics Gábor vs Gabriel Varga Bellator KB 6


ellenfelem.hu: - Egy elég nagy skalpot gyűjtöttél be a hétvége során Gabriel Varga elleni meccseden. Hogy érzed magad, maradt még a lendületből benned?


Görbics Gábor: - Abszolút. Nagyon jól érzem magam, edzek és készülök tovább a közelgő megmérettetésekre. Mellette most állandó szponzort ill szponzorokat keresek.


e: - Az elejétől fogva elég komoly volt a tempótok. Erre számítottál? Eltért a várakozásaidhoz képest valamiben a meccs? Volt valami, ami meglepő volt ellenfeleddel kapcsolatosan?


GG: - Nem nagyon voltak meglepetések, hacsak az nem, hogy én őszintén többre számítottam tőle. Az első betalált rúgása után kicsit megnyugodtam. De egy szívós ellenfél volt. Jött előre, nyerni akart nagyon. Nem ugrott mindenre, amit próbáltam. Igyekeztem előkészíteni, de nem tudtam úgy kiüttetni, ahogy szerettem volna. Nem volt könnyű ellenfél, szóval nagyon örülök a győzelemnek.


e: - Mennyire érezted belülről vagy hogy látod utólag, melyik meneteket vitted?


GG: - Úgy éreztem, hogy az első és a harmadik tán kicsit döntetlen-szagú volt, a második viszont vastagon megvolt. Éreztem, hogy megvan a meccs, de azt hiszem, hogy sokkal könnyebben is meg lehetett volna, ha nem gondolom túl a dolgokat és nem hagyom ott az elején neki annyira a bal lábamat, ami így kicsit meg lett rugdosva. A 30-28 pontozást Varga javára nem értem. Ha jobban megtartottam volna magam valamivel, jobban beleálltam volna az ütésekbe, akkor még be is lehetett volna ezt fejezni.


De nem vagyok elégedetlen. A jobb kezeket el tudtam adni, a combrúgások és blokkolások jók voltak és pár új dolgot is sikerült előcsalni az arzenálomból. Dolgozni kell, edzeni és lehet ez még jobb is. Én örülnék neki, ha kapnék több ilyen megmérettetést. Élveztem nagyon és szeretném még párszor megmutatni, hogy jó meccseket tudok csinálni.




[caption id="attachment_16786" align="aligncenter" width="503"]Görbics Gábor vs Gabriel Varga result /fotó: BG Production, Bakondi Gábor/[/caption]

e: - Hogyan készültél erre az ütközetre?


GG: - Ezúttal sikerült a munkát és az edzést is jól összeegyeztetni, de igazából voltam már ennél jobb kondícióban is. Hál' Istennek erre a meccsre azért ez elég volt, nem fáradtam el jobban, mint az ellenfelem. A ringben azt igyekeztem megvalósítani, amit az edzőkkel is beszéltünk a meccs előtt. Három edző volt, masszázsokkal regenerálódtam és nagyon sokat segített mentálisan a nemrégiben elkezdett jóga is. Ezt folytatni is fogom, mert rendkívül hasznosnak bizonyult. A pihenésre is figyeltem és próbáltam megfelelően felépíteni az egészet, hogy kellőképp előkészítsem a technikákat és beosszam az erőmet és az energiáimat. Az a cél, hogy a későbbi kihívásokra a lehető legjobb formába kerüljek. A súlyomra kell még egyébként szerintem a jövőben nagyon odafigyelnem, mert a profi versenyeken rengeteget fogyasztanak a bunyósok. Én 66 kg voltam, de látszott, hogy Varga nagyobb volt nálam.


e: - Kikkel készültél Gabriel Varga ellen?


GG: - Több edzőpartnerem is volt. Bulyák Tomi, Vásony Feri, Lelekács Csaba, Kádár Gábor és a szponzori feladatokat is ellátó, szakmai munkámban és versenyeztetésben is sokat segítő Juhász Gábor mind hozzátettek valamit. Svasznek Jenő is régóta foglalkozik velem, ami az egyik alapköve az eredményességemnek. Lelekács Csaba főleg a láb technikák terén próbálja átadni tudását és még be is áll velem sparringra. Pongrác Ádám Crossfit edzésekkel tett hozzá sokat. De a jövőben szeretnék belevenni még egy kis földharcot is Varga Levivel, mert nagyon jó vitalitást ad. Az említett embereknek nagyon sokat köszönhetek és hálás is vagyok a közös munkáért. Ez az együttes munkánk eredménye.


e: - Mi a következő lépés? Beszélt már valaki veled esetleg a Bellatortól a jövővel kapcsolatosan? Hol láthatunk legközelebb?


GG: - A következő meccsem ill. meccseim május 18-21 között a Budapesten rendezett Kickbox Világkupán lesznek. Aki edzeni szeretne, az A teremben vagy a MOM parkban előbb is találkozhat velem. :) De nyitott vagyok és megbeszélés alapján szinte bárhol tartok edzést Budapesten. A Bellator részéről még nem beszéltünk részletekről, így csak remélni tudom, hogy nem úgy járok majd velük is, mint a Venum Victory World Series-vel. Sok van bennem még úgy érzem. Van még mit kihozni. Szóval én mindenképpen várom a folytatást.


Köszönjük és további sok sikert kívánunk mind a májusi, mind az egyéb megmérettetésekhez. Reméljük lesz még folytatás, mind a Bellatornál, mind más szervezeteknél és új lehetőségek is bekopogtatnak majd nálad!


https://youtu.be/xFr0sXkVBwQ