A magyar harcosoké a főszerep ma a SYMA-ban

Ma minden a küzdősportról szól Budapesten, és azon belül a SYMA Csarnokban. Reggel óta zajlik az idei TEK Gála, ahol késő estig zajlanak majd a küzdelmek.

Laszak-kep-REIS-cikkhez

Tavaly ugyan elmaradt, idén azonban -mondhatni- duplán pótolják a szervezők a TEK Gálát. Az rendészeti dolgozókkal zajló versenyek után este 2 gála is várja a küzdősportok szerelmeseit. Ráadásul mindkét esetben a magyar harcosoké lesz a főszerep!



Bellator Kickboxing

ghajji-bellator-2_6cf6ce5771fd6a1d15700bd90475852e

Korábban már többször írtuk, hogy hazánkba látogat a Bellator Kickboxing rendezvénysorozat. Ennek keretében több magyar versenyző is ringbe száll majd. Sőt, Laszák Zoltán akár egy bajnoki címmel is gazdagodhat az este folyamán.


Laszák Zoli ellenfele a 35 éves Karim Ghajji lesz. Ghajji nem első alkalommal szerepel Bellator Kickboxing gálán. Legutóbb Olaszországban Mustapha Haida felett aratott pontozásos győzelmet, és ezzel megnyerte azt a címet is, amit most Zoli ellen véd majd meg első ízben. Volt már alkalma pályafutása során például Nieky Holzken-nel is összemérni erejét, ott azonban a holland esélyt sem adott a franciának.


Laszák Zoli mellett szerepet kap még az est folyamán Benedek Zsolt is, aki Zolihoz hasonlóan nagyon kemény ellenfelet kapott az amerikai Raymond Daniels személyében.  Daniels nevéhez fűzödik többek közt az "Évtized KO-ja" cím a Glory-nál.


Daniels amatőr és profi eredményei is kimagaslóak. Ugyan ő sem fiatal már, 36 éves kora ellenére még mindig komoly tempót diktál. Idén már két mérkőzést is maga mögött tudhat. A Glory és a Bellator Kickboxing gálák rendszeres résztvevője.


Az esti gálán láthatjuk még Cseh-Lantos Renátát is. Reni a holland Denise Kielholtz ellen száll majd ringbe.



Magyarország vs. Kína csapatverseny

mma-plakat

Láthatunk még magyar versenyzőt bőven az esti bunyók során. Egy sando, azaz vegyesharcművészet szabályrendszer keretében hazánk versenyzői kínai ellenfelekkel szemben mérik össze tudásukat.


Kezdésként a hölgyek lépnek majd ringbe. Rácz Irén Yan Quihui-nel méri össze tudását 61 kg-ban. Őt a Budapest Top Team-ben Molnár Benjámin követi majd a mieink közül. Benjit hosszú idő után lép ismét ringbe magyar közönség előtt. Rá Zheng Junfeng vár majd a másik sarokban.


Eggyel feljebb, 66 kg-ban Borics Ádám képviseli a magyar színeket. Az ő feladata - a hozzá hasonlóan - nagyon kemény és roppant gyors Teng LiGe legyőzése lesz. LiGe inkább a földöl érzi otthon magát, 7 győzelméből ötöt kopogtatással gyűjtött be.


Losonczi Alex Debrecenből a 84 kg-os súlycsoportban Quing Gele-vel csap össze. Az 5-3-as mérleggel bíró Gele sem adja majd könnyen magát. Idén eddig 3 mérkőzést vívott, 2 győzelem és 1 vereség áll a neve mellett 2016-ban.


A sort Halmi Viktor zárja majd tőlünk. Viktor 77 kg-ban Bao Yincang legyőzésére készül majd. Bao mérlegét több oldal is másként mutatja. Ha hinni lehet nekik, akkor 8 győzelem és 2 vereség véshető fel a neve mellé. A rutin tehát mindenképpen Viktor felé billenti el a mérleg nyelvét.


A rendezvény 17:30 kor kezdődik majd. A belépés 17 órától lesz lehetséges. A jegyeket ugyancsak a helyszínen lehet majd megvásárolni, 2990 és 5990 forintért. Ahogy a TEK Gála esetében úgy itt a szervezők a Bethesda Gyermekkórházat támogatják belőle.