Heti összefoglaló (87.)

A közelmúltban elértük a 10 ezredik követőnket is Facebook oldalunkon, amit ezúton is még egyszer meg szeretnénk köszönni Nektek! Ez a szám természetesen azóta is - nagy örömünkre - folyamatosan növekszik! Igyekszünk Titeket továbbra is változatos és hasznos témákkal kiszolgálni, hogy figyelmeteket megháláljuk. Így volt ez az elmúlt héten is, melynek most összefoglalóját olvassátok éppen!

IMG_0866

Hétfőn női ökölvívással kezdtük, Kovács Mária remekül lépkedett előre az asztanai Világbajnokságon, ahol végül 5. helyen zárt. Sport coaching rovatunkkal is találkozhattatok ezen a napon, Bánóczi Péter ezúttal a küzdősport és az agresszió kapcsolatáról írt.


Kedden az IFMA Világbajnokságról hoztuk híreket, ahol Gilányi Attilán volt a sor, hogy bizonyítson. Laszák Zoltánnal készítettünk még erre a napra egy interjút, Zoli Németországban lépett kötelek közé szombaton a WAKO Pro Világbajnoki övért. A mérkőzést végül pontozással német ellenfele nyerte.


Laszak_Zoltan-vs-Anghel-Cardos-HK19


Szerdán már arról számolhattunk be, hogy véget ért számunkra az IFMA Világbajnokság, miután Gilányi Attila is búcsúzott a további küzdelmektől. Edzésre is szántunk időt még, pontosabban a váll körüli izmok megerősítésére néztünk néhány praktikus gyakorlatot.


Csütörtökön írtunk róla, hogy a másodszor is megrendezik a 10 000 üzés napját, tisztelegve az elhunyt harcművészek emléke előtt. Videós összefoglaló készült a Harcosok Klubja 22. gáláról, amit mi is bemutattunk Nektek. A világbajnoki szerepléstől búcsúzó Gilányi Attilával készítettünk egy interjút, amit szintén ezen a napon olvashattatok.


Pénteken mi is beszámoltunk róla, hogy folytatódnak a tárgyalások a Canelo vs Golovkin összecsapásról. A Pillanatképek rovatunkban ezúttal Frank Shamrock-ról, az MMA-t két évtizedik uraló élő legendáról írtunk.


Frank_Shamrock


Szombaton Karakas Hedvig Mexikóban szerzett bronzérméről írtunk elsőként. Hédi a World Masters viadalon állhatott a dobogó harmadik fokára. Délután újra Laszák Zoltán volt a főszerepben, hiszen Zoli sikeresen bemérlegelt Németországban, és bizakodva várta az esti összecsapást, amit sajnos pontozással elvesztett.


Erre a napra esett az Esztergomban május 28-án megrendezett Utánpótlás Magyar Bajnoki Döntő is, melyen többek között a Controll SE is részt vett, 12 sportolóval. Összesen 5 arany-, 15 ezüst- és 4 bronzérmet szereztek.


Kadett I. korcsoportban:

Takács Dániel -42kg LC 2.,KL 1.
Koledics Dávid -47kg LC 2.,KL 2.
Kadett II. korcsoportban:
Varga Bence -47kg LC 2., KL 2.
Viszket Borisz -47kg LC 1.,KL 1.
Bolfán Ákos -57kg LC 2.,KL 2.
Junior korcsoportban:
Grünczeisz Patrik -57kg LC 3., KL 2.
Szász Krisztofer -57kg LC 2., KL 3.
Jurasits Ákos -63kg LC 2., KL 3.
Habda Milán -63kg LC 3., KL 2.
Takács Viktória -65kg LC 2.,60kg KL 2.
Bolfán Ádám -69kg LC 2., KL 2.
Szmolek Emanuel -79kg LC 1.,KL 1.

Az Energy Gymből Kürti Bonita a light-contact, kick-light 1. helyét, Flack Márk a kick-light 1. helyét, míg Mészáros Attila a kick-light 3. helyét szerezte meg kategóriájukban.


Vasárnap a bajnokká válás folyamatáról mesélt nekünk Chris Weidman, aki a birkózószőnyegről a UFC bajnoki címéig menetelt! Hogyan tette? Ebbe avat be minket.



Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!

ellenfelem.hu - A harcos közösség