Grúz ellenfelet kapott Kovács Zoltán

A Felix Promotion május 21-i, ceglédi élő televíziós bokszgáláján ismét kötelek közé lép a nagypehelysúlyú magyar bajnok Kovács Zoltán „Caramel”.

fp_cegled_2016

A 23 éves versenyző az év elején szerződött a piacvezető magyar ökölvívó vállalkozáshoz, miközben nyíregyházi mestere, Nagy Lajos továbbra is képviseli az érdekeit. Kovács az áprilisi rendezvényen debütált a Felix Promotion színeiben, amikor a tanzániai Fred Sayuni-t verte magabiztosan, egyhangú pontozással.


„Elégedetlen voltam magammal, nem úgy ment a bunyó, mint ahogy azt vártam” - fogalmazott Kovács a Millenáris Teátrumban megrendezett küzdelméről.


„Nem tudom pontosan, hogy mi volt ennek az oka, de nem izgulok emiatt, nem lehet mindig minden tökéletes... bár aki ismer, az tudja, hogy törekszem rá.”


A nyírségi öklöző következő ellenfele Irakli Jeiranashvili (11 győzelem, 5 vereség, 5 döntetlen) lesz a ceglédi sportcsarnokban, aki a legtöbb meccsét könnyűsúlyban vívta.


„Láttam pár felvételt a grúz srácról, aki miután könnyűsúlyú, szerintem naturálisan nagyobb lesz tőlem. A feladat viszont az, hogy le kell győzzem, úgyhogy mindent megteszek azért, hogy megverjem a srácot, és én irányítsam a történéseket.”


„Caramel” ugyan nem szeret átnézni soros ellenfelén, de reményei szerint ősszel újabb komoly megmérettetések várnak rá, s akár a magyar mezőnyből is kaphat rangos kihívót.


„Hallottam, hogy az egykori olimpikon Kalucza Norbert neve is felmerült  lehetséges kihívóként, de ez nem az én hatásköröm. Mindenesetre várom a lehetőséget akár,  hogy megvédhessem a magyar bajnoki övemet, akár nemzetközi meccsen/címmeccsen egy tengerentúli gálán bizonyíthassak. Olyan nagy lehetőségre vágyom, amilyet Bedák Zsolt kapott Rácz Félixtől a Donaire-meccsel. Tudom, hogy ami késik, az úgyis eljön!” - jelentette ki Kovács.


A május 21-i eseményen a helyi Szellő Imre vívja a főmérkőzést, illetve Pintye-Szabó címmérkőzést rendeznek a betöltetlen középsúlyú magyar bajnoki övért. Kötelek közé lép még a félnehézsúlyú magyar bajnok Baranyi Richárd, a középsúlyú reménységHarcsa Norbert, a nagyváltósúlyú Berki Ferenc és pótolják az eredetileg Budapestre tervezett Törteli-Tar összecsapást is. A teljes programot a Felix Promotion a következő hetekben folyamatosan hozza nyilvánosságra.


/forrás: felixpromotion.com/