Canelo vs Golovkin - Folytatódnak a tárgyalások

Csak taktika volt a WBC öv leadása, Canelo akarja a Golovkin meccset, csak nem minden áron.

canelo vs golovkin

A Golden Boy Promotions részéről valószínűleg csak taktika volt a címről való lemondás, mert továbbra is tárgyalnak a tervezett középsúlyú Saul Alvarez – Gennady Golovkin párharcról.


Pár hete történt, hogy „Canelo” lemondott a WBC-nél őrzött középsúlyú vb-övéről, hivatalosan azért, mert a szövetség túl szűk határidőket adott a megegyezésre. Ugyanakkor, ha hinni lehet a pletykáknak, nem szakadtak meg a tárgyalások, sőt, a lemondás után inkább fel is gyorsultak az események.


Ennek oka, hogy most már nem kell megfelelni a WBC által támasztott feltételeknek, amelyek megkötötték a felek kezét – főleg a GBP-ét.


Iparági pletykák szerint a WBC arra készült, hogy ha tenderre kerül sor, úgy előtte önkényesen megváltoztatják a pénzelosztási arányt (70-30), éspedig 50-50 százalékra, ami értelemszerűen nem tetszett volna Canelo csapatának, hiszen a mexikói népszerűségben (piacképességében – lásd PPV adatok) többszörösen felülmúlja a kazah klasszist. Nem beszélve arról, hogy egy tender esetén semmi sem garantálta volna, hogy a GBP nyeri a rendezési jogot.


Továbbá ha tender van, és nincs önkéntes megegyezés, úgy Canelo nem ragaszkodhat a 155 fontos (70,3 kg) súlylimithez.


Mindent összevetve, Canelo csak nyerhetett azzal, hogy lemondott a címről, hiszen szabadon, harmadik fél (WBC) bevonása nélkül tárgyalhat a két menedzsment, vagyis esélyük van érvényesíteni az anyagi és a szakmai (pl. súlylimit) igényeiket, míg a WBC öv (az IBF és a WBA mellett) győzelem esetén egyébként is visszakerül a mexikóihoz.


/forrás: monokli.com/