Sikeres volt az I. Kempo Grand Prix Budapesten

Első ízben rendezték meg hazánkban a pénzdíjas Kempo Grand Prix-t, amelyen a Csepeli Pitbullok hódították el a legjobb csapatnak járó serleget. Az újfehértói kempósok második, a hegyvidéki harcosok harmadik helyen zártak.

[caption id="attachment_12921" align="aligncenter" width="504"]kempo_gp_bp_2 fotó: Magyar Kempo Szövetség[/caption]

Az V. SportFest keretében zajlott le az I. Kempo Grand Prix pénzdíjas harcművészeti torna, amelynek a MOM Sport Uszoda és Sportközpont adott otthont vasárnap. A versenyen submission (földharc), semi contact (a technikát pontozzák), full contact (teljes erejű ütések), és utóbbi biztonságosabb változata 14 év alattiaknak, a kempo kumite kategóriák lettek meghirdetve. A debütáló viadalon tatamira lépett számos válogatott sportoló, akik tagjai voltak az áprilisi, bukaresti világbajnokságon bronzérmes nemzeti csapatnak.


Az I. Kempo Grand Prix csapatversenyét a Csepeli Pitbullok nyerték, megelőzve az Újfehértói Kempo HSE-t és a hazai közegben szerepelt Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiát.Végeredmény (1-6. hely):
1. Csepeli Pitbullok
2. Újfehértói Kempo HSE
3. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
4. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
5. Firewolf
6. Fighting Kempo Esztergom-Kertváros

A legeredményesebb lány harcos címét a felcsúti Ódor Lili érdemelte ki, ugyanezt az elismerést a fiúknál a hegyvidéki-budajenei kettős igazolású Lacza Ábel kapta. Mindketten százszázalékos mérleggel, három aranyéremmel zártak, miután submission, semi contact és kempo kumite kategóriában is nyertek.
[caption id="attachment_12920" align="aligncenter" width="504"]kempo_gp_bp fotó: Magyar Kempo Szövetség[/caption]

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke elmondta, hogy örül, mert rengeteg pozitív visszajelzést kapott már a torna alatt is, sőt több külföldi válogatott jelezte részvételi szándékát a jövőre vonatkozóan. A sportvezető hozzátette, hogy mindezek tudatában valószínűleg még ebben az évben megrendezik a II. Kempo Grand Prix-t.


Legközelebb jövő szombaton találkoznak a kempósok, amikor az ugyancsak debütáló Budakeszi Kempo Kupát rendezik.


/forrás: hungariankempo.hu/