Canelo vs Khan - Egy ütés döntött

Ez volt a Canelo vs Khan! Ma hajnalban összecsapott Saul "Canelo" Alvarez és Amir "King" Khan a WBC középsúlyú világbajnoki címért. Az ütközet a hatodik menetben ért véget.

Canelo vs Khan

A Las Vegas-i T-Mobile Aréna a plafonig megtelt rajongókkal, akik az est főmérkőzését várták, a Canelo vs Khan összecsapást! A két versenyző tegnap azonos súllyal, 70,31 kg-mal mért be.


Ugyan az elmúlt időszakban Canelo és csapata részéről majdnem több figyelem irányult a Gennady Golovkin elleni esetleges mérkőzés tárgyalásainak megindítására, mint a Khan-nal megvívandó aktuális ütközetre, de ez korántsem jelentette azt, hogy a mexikói lenézte volna Khan-t. Főképp kritikus hangok tömkelegei kényszerítették rá, hogy ennyit foglalkozzon GGG-vel.


Khan az első pillanattól nyomatékosította is a ringben, hogy valamilyen szinten számolni kell vele - igyekezett a gyorsaságára támaszkodva, a ring közepén tartani a mexikóit és el is vitt két menetet. Alvarez atán a negyedik menetben kezdett igazán "ébredezni". A hatodikra Khan ugyan az egyik pontozónál 48-47-re vezetett, de Canelo a másik kettőnél 49-46-ra, nyerésre állt. A döntésre, pontokra azonban végül nem volt szükség.


Itt, a hatodik menetben Alvarez egy dzseb félrevezetés után egy jobbossal padlózta Khan-t, az egyik legnagyobb, legijesztőbb kiütését produkálva. A mérkőzés egyértelműen befejeződött.


https://www.instagram.com/p/BFIdvPwBZkw/

Nem sokkal később már Khan is mosolyogva nyilatkozott, és elmondta, hogy megtett mindent, ez most így alakult, és valószínűleg súlycsoportot vált, váltósúlyban folytatja. Szorgalmazta továbbá, hogy Canelo "tegye oda" magát, mérje össze erejét, tudását GGG ellen, a ringben készült interjúban ill. a sajtókonferencián pedig mind Canelo, mind promótere, a Golden Boy és Oscar De La Hoya erről beszéltek.


Szomorú valahol, hogy egy ilyen eredményekkel rendelkező, ennyire tehetséges harcosnak bizonygatnia kell magát, amiért sokan azzal vádolják, hogy fél - gondoljunk bele, hogy az akkor mindössze 22 éves Canelo a generációjának legtehetségesebb, máig veretlen Floyd Mayweather Jr-ral is ringbe szállt, de megverte Troutot akkor, amikor senki sem akart Trouttal harcolni és ugyanígy Lara-val, amikor szintén mindenki kerülte a kubait.


De megverte Kirklandet és Angulot is a saját erősségeikben és egy újult energiával teli, Freddie Roach alatt részben újjá formált Miguel Cotto felett is győzedelmeskedett. A meccs utáni, ringben készült interjú idejére egyébként maga Canelo hívta be a kötelek közé GGG-t és csapatát, akik addig a nézők között követték a meccset - érthetően - árgus szemekkel.


Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő!