Legendás meccsek - GSP vs Serra I.

GSP vs Serra! Legendás meccs, hatalmas meglepetéssel!

GSP vs Serra I.


Akik azt hiszik, hogy Conor McGregor veresége Nate Diaz ellen volt a legnagyobb meglepetés, azoknak el kell, hogy áruljuk, hogy sokkal nagyobbak is voltak már a UFC történetében.


Az alábbiakhoz tán csak Holly Holm brutális, Ronda Rousey felett aratott győzelme fogható, de a maga idejében a GSP vs Serra tán ennél is nagyobb rengéshullámokat keltett az MMA világán belül.


A UFC 69 "Shootout" gálájára 2007 áprilisában került sor Houstonban. A 9-4-0 mérleggel érkező Matt Serra semmiképp sem tűnt olyasvalakinek, aki a 26 éves kanadai szupersztárra komoly veszélyt jelenthet.


Serra csillaga nem éppen felfelé ívelőben volt ekkortájt. Bár a UFC által indított reality show negyedik évadját a The Ultimate Fighter 4-et megnyerte, maga az évad amolyan futottak még, a UFC-ben már meccsel bíró harcosoknak lett kitalálva, akik vegyes eredményeik után kaptak még egy esélyt.


A GSP előtti meccsén Serra Chris Lytle ellen éppen, hogy csak nyert, előtte pedig öt meccsből hármat elvesztett (igaz, olyan nevek ellen, mint BJ Penn, Din Thomas vagy Karo Parisyan).


GSP miután az addigi legjobb, leginkább legyőzhetetlennek hitt váltósúlyú bajnokát, Matt Hughes-t legyőzte, kezdte elhinni, amit mondtak neki. A sok "te vagy a legjobb", "átsétálsz ezen az ürgén" a fejébe szállt.


Bár GSP közismerten állandóan edzett, folyton a teremben lógott, erre a meccsre - pont a sok ajnározás miatt - nem készült fel eléggé. Saját elmondása szerint már az öltözőben vesztett, amikor odaléptek hozzá és mondták, hogy ő jön. Mikor kérdezték, hogy kész van-e, tudta, hogy nincs. A szokásos belső monológ helyett, a "lehetetlen veszteni" mantrát felcserélve GSP kezdte lehúzni magát az oktagon felé vezető sétán.


Az eredmény pedig ismert...


https://www.youtube.com/watch?v=clx06WTWB-Q