Ez volt a GLORY 30 Los Angeles

GLORY 30 lead

Nem semmi cardot láthattak a kickbox rajongói a GLORY-nak köszönhetően. Simon Marcus, Joe Schilling, Dustin Jacoby, Marat Grigorian, Guto Inocente és még sorolhatnánk. De nagy előrelépés történt a női kickbox terén is, hiszen immár nem csak a Bellator Kickboxing foglalkozik a hölgyekkel a nagyobb szervezetek közül, hanem a GLORY is.


Nemrégiben a GLORY nem csak, hogy leszerződtette a híres, rendkívül eredményes Tiffany van Soest-ot, de egy egész súlycsoportot hozott létre. A hölgyek a GLORY 30-on debütáltak a szuper-harmatsúlyban, méghozzá egy 8 fős Grand Prix keretében, melynek első összecsapása pont van Soest és a marokkói Esma Hasshass találkozó volt.


A negyeddöntőt van Soest nyerte, aki az első menetet 10-8-ra (egy nagy leütéssel), a meccset pedig egyértelmű pontozással vitte.


https://gfycat.com/PracticalWeeklyJuliabutterfly

Lesz még izgalom azonban, hiszen a GLORY következő, amszterdami gáláján, a GLORY 31-en Iman Barlow is feltűnik majd. Ellenfele Isis Verbeek lesz. Az elkövetkező gálákon láthatjuk majd a Zoila Frausto vs. Daniela Graf, Amel Dehby vs. Ji Waen-Lee párosításokat is, de tartalék meccs is lesz. A végső tornát megnyerő hölgy a GLORY övén kívül 25 ezer dollárral gazdagabban térhet haza.


Röviden a GLORY 30 meccseiről:


A középsúlyú címmeccsen a bajnok, Simon Marcus sikeresen védte meg övét egyhangú pontozással a feladathoz egyébként eléggé felnőtt Dustin Jacoby ellenében. Nagyszerűen harcolt, de az első, majd az utolsó, 5. menetben is számolni kellett rá és túlságosan azzal volt elfoglalva, hogy helyet találjon egy nagy ütésnek.


A címmeccset megelőző ún. Co-Headline meccsen Marat Grigorian egy hatalmas kiütést produkált Djimé Coulibaly ellen, ezzel az első menetben le is zárta találkozójukat. Egy ütésváltást jobb fejrúgással zárt, mely tisztán talált, Djimé pedig eldőlt, mint a fa.


https://gfycat.com/ColossalFreshGerenuk

A váltósúlyú torna elődöntőjében Francois Ambang egyhangúlag legyőzte Daniel Morales-t, ugyanígy győzedelmeskedett Richard Abraham is Casey Greene felett. Ezzel elvált, hogy a fináléban találkozni fognak, itt pedig egy parázs csata után egy hajszállal, megosztott pontozással Abraham nyert.


A GLORY 30 Superfight sorozatban egy nagyon nagy csata következett, ahol igen ellentmondásos, többségi pontozással Jason Wilnis-t hozták ki jobbnak Joe Schillinggel szemben. A knockdownt sokan vitatják, Wilnisnek összesen 7, azaz hét darab ütése talált és mindössze 67 csapással (ütések+rúgások összesen) próbálkozott, szemben Schilling 204 ilyen próbálkozásával. A balhés, nagyszájú fenegyerek Schilling hangot is adott a nemtetszésének - a kötelekre mászva intett be a bíróknak. Elmondása szerint otthagyja a GLORY-t, így hamarosan valószínűleg a Bellator Kickboxingban láthatjuk majd.


Guto Inocente és Brian Douwes egy szórakoztató nehézsúlyú bunyót hozott, komoly tempóval. Inocente folyamatosan forduló technikákkal támadott, Douwes viszont viszonylag passzívabb volt. Inocente végül egyhangúlag behúzta a meccset. Mike Lemaire egyhangúlag legyőzte Karl Robersont, ahogy Manny Mancha is Warren Thompsont.