Baranyi - Jóval erősebb vagyok Dudásnál

Baranyi Richárd_Kecskemét


A vasárnap esti óbudai bokszgála főmérkőzésén a Ferobox Event egyik félnehézsúlyú reménysége, Baranyi Richárd a magyar bajnoki övért, valamint a WBF szervezet nemzetközi bajnoki címéért lép kötelek közé.


Az Aquincum Hotelben megrendezésre kerülő eseményen Baranyi a veretlen Dudás Zsolt (7-0) ellen bizonyíthatja klasszisát. A 24 éves kecskeméti versenyző felkészülten, és motiváltan várja az összecsapást.


„Nagyon jól sikerült a felkészülésem, már elértem azt a formát, amit elterveztem” – fogalmazott Baranyi. „Szerdán még két edzésem lesz, csütörtökön is pörgünk egy kicsit, de utána már rápihenek a küzdelemre. A súlyom is rendben van.”


Baranyihoz hasonlóan Dudás is említésre méltó amatőr múlttal rendelkezik; indult korosztályos világversenyen, nyert OB-(ka)t. „Tisztában vagyok az eredményeivel, de ő is egy ellenfél akit le kell győznöm a célomhoz vezető úton.” – jelentette ki a kecskeméti illetőségű ökölvívó. „Természetesen a felkészülés során néhány frissebb felvételt kielemeztünk, de mivel nem mértékadó ellenfelekkel küzdött, túl sok használható új információhoz nem jutottunk. Azt már természetesen korábban tudtuk, hogy fordított alapállású, amire figyelnem kell, és amire fel is készültem.”


Baranyinak áprilisban volt egy kisebb kisiklása, de állítása szerint ezen már túllépett, amit néhány hete a ringben is bizonyított. „Nem vertek meg, nem aláztak meg, így könnyű volt visszatérnem. Könnyelmű voltam Budapesten, de sokat tanultam belőle!”


Vasárnap a magyar bajnoki öv mellett a WBF nemzetközi címét is megkapja a győztes, ami nem titkoltan nagyon motiválja Baranyit. „Profi pályafutásom egyik mérföldköve ez a küzdelem és ennek megfelelően nagyon komolyan vettem a felkészülést, minden részletre ügyeltem, mert hát a két öv tagadhatatlanul extra motivációt jelent.”


A Baranyi-Dudás küzdelemmel fémjelzett bokszgáláról lesz élő televíziós közvetítés a Fix.HD csatornán.


Fotó: Felix Promotion
Forrás: Ferobox.com


baranyi_vs_dudas_gfc_plakat