Judo Grand Prix - Világbajnokok a tatamin

A hétvégi Budapest Judo Grand Prix egyik legnagyobb csillaga az amerikaiak olimpiai, világ- és kontinensbajnok judósa, Kayla Harrison lesz. A 78 kilogrammos versenyző szép és kevésbé szép emlékeket is őriz a magyar fővárosról.


harrisonabigel


„A judo az életem. Amikor felkelek reggel, a judo az első gondolatom, s elalvás előtt ez az utolsó” – vallja a huszonnégy esztendős klasszis, akit már gyerekkorában óriási tehetségnek tartottak, ami ő igazolt is: még nem volt húsz, amikor 2010-ben, a judo őshazájában, Tokióban felnőtt világbajnoki címet szerzett.


A londoni olimpiát sosem fogjuk elfelejteni, Joó Abigél nagy előnnyel vezetett a Harrison elleni negyeddöntőben, de egy ártatlannak látszó szituációban súlyos sérülést szenvedett. Az amerikai judós a lábára állni sem tudó magyar ellen fordítani tudott, s végül meg sem állt az ötkarikás aranyig.


Persze, nem csak rossz emlékünk van róla, a KSI SE kétszeres Európa-bajnoka már többször is „elkapta” Kaylát, kettejük párharca a magyar fél győzelmét hozta 2010-ben Budapesten és Varsóban, illetve tavaly, az Abu-dzabiban megrendezett Grand Slam-tornán is.


Kayla Harrison a 2010-es budapesti vereség mellett szép emléket is őriz hazánkról: 2012-ben a Körcsarnokban megnyerte a Hungária-kupát.


/forrás: judoinfo.hu/


gp2015car