Ungvári: Az arany egy harmada a közönségé!

A Budapest Judo Grand Prix első versenynapján aranyérmes Ungvári Miklós szerint a győzelmének egy harmadát a nagyszerű budapesti közönségnek köszönheti. Azért kellett hozzá egy rutinos judós is, aki a szívét is kirakta a Sportaréna tatamijára – tesszük hozzá mi.




[caption id="attachment_6636" align="aligncenter" width="504"]ungvari2015bpgp2 fotó: judoinfo.hu[/caption]

„Egész nap fantasztikus volt a közönség, olyan pluszt adott, ami legalább egy harmadnyit számított a sikerben, nekünk az edzőmmel már csak a maradékot kellett hozzátennünk” – nyilatkozta az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok klasszis, akinek ezen a napon nagyon nehéz dolga volt.




[caption id="attachment_6637" align="aligncenter" width="560"]11412146_910229265703077_4933412955879437816_n fotó: Horváth György[/caption]

"Szerettem volna valamit adni a fiataloknak, nagyon sok ifjú judoka jött el megnézni a Grand Prix-t"



„Különösen az utolsó három meccsem volt kemény, a svéd vezetett is, oda kellett tennem magam, aztán az olimpiai helyezett belga következett, aki ebben a súlycsoportban már korábban nyert Európa-bajnokságot, végül a döntőben a szlovén fiú következett, aki éppen ebben a csarnokban lett Európa-bajnok két évvel ezelőtt. Úgy éreztem rajta, hogy komolyan elhiszi, megnyerheti ezt a meccset, gyors, vibráló judós, aki ellen egyetlen pillanatra sem lehet kihagyni, mert azonnal bünteti” – vélekedett Bíró Tamás tanítványa, akit a győzelem titkáról is megkérdeztünk.


„Ahogyan már említettem, nagyon sokat segített a közönség. Szerettem volna valamit adni a fiataloknak, nagyon sok ifjú judoka jött el megnézni a Grand Prix-t, remélem, egyszer majd én is szurkolhatok nekik valamelyik olimpián. Szerencsére ma végig jól tudtam koncentrálni, helyükön voltak a technikáim, többet is tudtam tudtam állásból dobni, s a meccseket a földön le tudtam zárni. Minden versenyre így készülök, de nem olyan könnyű mindig meg is valósítani. Tavaly, az első budapesti Grand Prix-n sérülés miatt nem indulhattam, nagyon örülök, hogy az első GP-men rögtön sikerült nyerni…” – fűzte hozzá a bajnok, aki csöppet sem pihenhet.


„Most három napra Tatára utazunk, ahol edzőtáborban próbálunk egy kicsit csiszolni a formánkon, mindig szívesen megyek a tatai táborba. Aztán hamarosan utazunk Bakuba, az Európa Játékokra, remélem, sikerül ott is jól szerepelni.”

/forrás: judoinfo.hu/