Visszavonult Mike Zambidis

zambidis-punch

Az egyik valaha volt legjobb, legizgalmasabb állóharcos, Mike Zambidis, a kickbox görög Tysonja nemrégiben bejelentette visszavonulását, pár napja pedig meg is vívta utolsó küzdelmét. A majd' 180 meccsel,  közel 90 kiütéses győzelemmel büszkélkedő, Zambidis egyértelműen a sportág panteonjába kerül 24 évnyi pályafutása után.


Világszerte rengeteg rajongót, tisztelőt gyűjtött stílusával, szerénységével, hihetetlen nagy szívével és akaratával és utolsó mérkőzésén sem adta alább. Tán sokan egy egyszerűbb, kevésbé nagy kihívást választottak volna, egy kényelmesebb és garantáltabbnak nevezhető győzelmet, de Mike Zambidist más fából faragták. Utolsó mérkőzésén, a hétvégén Zambidis az ausztrál fenegyerek, Steve Moxon ellen szállt ringbe, aki még tavaly intézett kihívást Mike felé.


Moxon neve talán nem cseng annyira ismerősen a kickboxot szorosabban követők körein kívül, ám elég annyit tudni róla, hogy fiatal kora ellenére (27 éves) már 52 kickbox és 6 profi bokszmeccs áll a háta mögött. A mérlege sem rossz, hiszen 39 győztes kickbox meccséből 23-at kiütéssel nyert. Moxon olyan nevekkel lépett már szorítóba, mint Ky Hollenbeck, Dzhabar Askerov, Yuri Bessmertny, Andy Souwer, Buakaw Banchamek, Andy Ristie vagy Robin van Roosmalen.


Nézzük a mérkőzést!


https://www.youtube.com/watch?v=fsRY-tpfMcs&feature=youtu.be&list=PL0wP7ybb2nT5syVovicC1cgQ3YDdcj7Tk