Heti összefoglaló

A nyári szünet beköszöntével és a vizsgaidőszak elteltével sem áll meg az élet a küzdősportba, így nálunk az, az ellenfelem.hu-n., Számos érdekességgel szolgáltunk ezen a héten is Nektek, nézzük sorban őket.


IMG_0866


Hétfőn a hétvégi judo Grand Prix másik érmeséről, Breitenbach Anettről olvashattatok elsőként nálunk, majd birkózó eredmények következtek Németországból, illetve Sastin Marianna aranyérme Bakuból. Este pedig debütált új rovatunk, a "Technikák", melyben elsősorban az általatok beküldött anyagokból fogunk szemezgetni. Hamarosan jön a folytatás.

Kedden az újrainduló Ju Jitsu sportedzői képzésről számoltunk be, majd ezt követte egy kis edzés, a barbár komplex. Az esti cikket megelőzően újabb magyar aranyról volt szerencsénk írni. Bakuban az Európa Játékokon Sastin Marianna után Barka Emese is a dobogó tetejére állhatott. Este folytattuk a sikerek útján, ezúttal Fábián Melindával.


melinda


Szerdán egy külföldi sztáron volt a kezdés, Buakaw a Kunlun FC-hez igazolt. Délután toboroztunk egyet, mivel idén is megrendezik a Zen Bu Kan Kempo nyári tábort, melyre már 410 sportolni vágyó kempóka jelentkezett. Estére egy kis technikai cikkel kedveskedtünk, a pusztító rúgások titkával.


Csütörtökön betekinthettünk abba, hogy miként telnek sportolóink mindennapjai Bakuban, amikor épp nem érmekért küzdenek az Európa Játékok során. Hangulatos videó következett délután, pillanatképekkel Manny Pacquiao nem mindennapi karrierjéből. Este a bjj sportot érintő sokszor felmerülő problémát feszegettünk, az ujjak és bütykök fájásáról írtunk. A cikkben megszólal Keenan Cornelius is.

Manny Pacquiao


Pénteken maradva a földharcnál egy kis grappling következett, azon belül is arra adtunk praktikus tanácsokat, hogy mit lehet olyankor tenni, ha épp nincs kivel edzeni, dde bennünk óhatatlan vágy ébred egy kis gurulásra. Földről felállva K-1 következett, méghozzá egy legendás meccs, a Hari vs Overeem 2. Este ismét szakmai írással kívántunk tudásotokat bővíteni. Téma a stratégia vagy taktika témakör volt. Érdekes és hasznos írás, nem érdemes kihagyni.


Szombaton a budapesti judo Grand Prix legszebb pillanatait elevenítettük fel a Judonetwork videójának köszönhetően, majd egy hasznos, és manapság divatos kiegészítővel foglalkoztunk ismét, a training mask-kal, melynek a küzdősportokon kívül más területeken is hasznát lehet venni.


Ezek voltak a hét legfontosabb hírei és eseményei, kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség