Baranyi Richárd svájci kihívóval mérkőzik majd

A Felix Promotion december 17-én, Budapesten rendezi az idei versenyszezon utolsó élő televíziós bokszgáláját, melynek főmérkőzésén a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú Európa-bajnoka, Baranyi Richárd teszi kockára trónját.

Baranyi Richárd


A világszervezet ranglistáján 14. helyen álló 26 éves ökölvívó első alkalommal igyekszik megvédeni a szeptemberben, Várpalotán megszerzett bajnoki címét. Kihívója a – Baranyihoz hasonlóan – remek ütőerejű svájci Alis Sijaric (12 győzelem, 1 vereség, 10 KO/TKO) lesz, aki november elején egyszer már küzdött a magyar fővárosban, és magabiztos győzelemmel hagyta el a szorítót.


Baranyi szerint a Budakalászi Sportcsarnokból nem fog boldogan távozni a svájci ökölvívó. „Az eddigi mérkőzéseiből megállapítható, hogy egy kemény ütőerejű, eltökélt, nagy akaraterejű ellenfelem lesz. Ez az akaraterő bizonyára hatványozódni fog, hiszen Sijaric kihívóként minden bizonnyal azért jön Magyarországra, mert az övemet szeretné a derekán tudni. De akarhat bármennyire, lehet akármekkora az ütőereje, legyőzőm őt, s a cím itthon marad!” – mondta határozottan a magyar kontinensbajnok.


„Nagyon jól alakul a felkészülésem, Lukács Adorjánnal nagyon egy hullámhosszon vagyunk, jól megy a munka, élvezem az edzéseket. Tudom, hogy mi ketten, Rácz Félix segítségével, bármeddig eljuthatunk. Amit eddig látott belőlem a közönség, az még csak a kezdet, a java csak ezután következik” – tette hozzá. „Remélem sokan eljönnek a december 17-i bokszgálára, mert látványos, jó küzdelmekre van kilátás.”


A rendezvény másik címmérkőzésén a cirkálósúlyú Magyar-bajnoki övért küzd két csupaszív öklöző; Tóth Tamás „Barbár” és Bozai Gyula harmadik mérkőzésén végre ki kell derülnie, hogy ki a jobb harcos.


A gálán ismét szorítóba lép a WBO szövetség cirkálósúlyú Inter-Continentális bajnoka, a veretlen Szellő Imre (14 győzelem). A ceglédi sportolónak kisebb betegség miatt ki kellett hagynia a legutóbbi, székesfehérvári bokszgálát, most egy 8 menetes mérkőzéssel hangolódik rá az év elejére tervezett címvédő mérkőzésére. A nemzetközi bokszgálán láthatjuk még Harcsa Norbert, Darmos József, Kispál Zoltán, Egedi Renátó, Kis Máté és Turbucz Sándor mérkőzését is.


A Felix Promotion rendezvényét a közszolgálati sportcsatorna, az M4 Sport élőben közvetíti. Bővebb információkért, beleértve a jegyvásárlással kapcsolatos részletekért, keresse fel a Felix Promotion honlapját és kattintson a jegyvásárlásra.