Szófiai női ökölvívó EB - megvan az első érem

A szófiai női ökölvívó EB szombati programjában két magyar lány is szerepelt. Egyiküknek sikerült a továbbjutás, a másik nem. Nézzük a részleteket!

Szófiai női ökölvívó EB lead


48 kg-ban Barankai Virginia ellenfele az olasz Stephanie SILVA (ITA) volt, míg 81 kg-ban Szatmári Petra az ukrán Anastasia Chernokolenko-val találkozott, akit 2-0-ra le is győzött.


Barankai ellenfele sokat szabálytalankodott, még egy csípődobást is bevetett! A bíró nem kedvezett nekünk, állandóan Barankainak szólt, miközben Silva volt szabálytalan. Technikailag és taktikailag is fölébe került az olasz Barankainak, aki, amikor menni akart volna előre, túl közel ugrott az ellenfeléhez, aki lefogta, kicsavarta a kezét.


A 81 kg-ban Szatmári nagyon küzdelmes mérkőzésen egy fordított alapállású ukránt győzött le. Szatmári erőszakosabb volt, jobb kezekkel rendre megelőzte és többször meg is sorozta ellenfelét. Az agresszivitás vezetett a győzelméhez, s ezzel megszületett az első magyar érem! Szatmári fizikailag erős, de a következő ellenfele, egy belorusz lány lesz az igazi értékmérő (Viktória Kebikava, kedden).


"Szerintem megoldható mérkőzés előtt áll, útban a döntőbejutás felé." - mondta Szatmáriról Kovács Mária, a magyar csapat vezető edzője. "Holnap további két versenyzőnk bokszol." - tette hozzá. "Ha ők is hoznák a meccseket, három érmünk születne. Elvégre három a magyar igazság!"


Vasárnapi mérkőzéseink:


75 kg a négy közé kerülésért Nagy Tímea- Narasha Gale (angol),
69 kg a négy közé kerülésért Oláh Eszter-Tatjana Petrovich (ukrán)