Sport Ju-Jitsu Magyar Bajnokság - Történelmi sikerek

Nagy izgalommal várták a szervezők a 2016. évi Nyílt Sport Ju-Jitsu Magyar Bajnokság nevezéseit.

[caption id="attachment_15214" align="aligncenter" width="504"]jujitsu_mb_cover fotó: Gémes Balázs[/caption]

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség és a Jászsági Harcművészeti Akadémia együttműködésében megvalósított hivatalos Magyar Bajnokságon történelmet írtak a szervezők és a résztvevők.


Idén először a nemzetközi szervezet, a Ju-jitsu International Federation (JJIF) és a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként szervezte a nemzeti viadalt a sportági szakszövetség.


Külön jelentőséggel bír, hogy a magyarországi ju-jitsu történetében először rendeztek magyar bajnokságot a JJIF szabályrendszere szerint.


A hagyományos nemzeti versenyszámok mellett (Gi földharc, Sport-Jitsu "C" touch-contact, Sport-Jitsu "B" full-contact ) a 2016. évi Nyílt Sport Ju-jitsu Magyar Bajnokságon Duo System (páros önvédelmi versenyszám) és Fighting System (vegyes küzdelmi versenyszám, ütés-rúgás, dobás és földharc elemekkel) versenyeket is rendeztek a JJIF szabályok szerint.


Összesen 21 sportklub, kereken 200 versenyző nevezését adta le, melyből 169 fő egyéni és 31 páros nevezés volt. Végül a versenyen 152 egyéni versenyző és 31 páros jelent meg Jászberényben.


A versenyzők között minden korosztály képviseltette magát. A legfiatalabb versenyző 6 éves volt, míg a legidősebb kereken 50 éves.


Dr. Gulyás Richárd Miklós elnök nyilatkozatában elégedettségét fejezte ki: 




[caption id="attachment_15213" align="aligncenter" width="504"]jujitsu_mb_gulyas fotó: Gémes Balázs[/caption]

"Elégedett vagyok a leadott nevezések számával. A jászberényi megmérettetés a Sport Ju-jitsu Magyar Bajnokság első fordulója. A korábbi hagyományos versenyszámok mellett a nemzetközi Duo System és Fighting System hivatalos magyar bajnokait ez évben köszönthettük a magyar ju-jitsu sport életében. Ez egyúttal kvalifikációs versenynek is minősül. Az elegendő pontot gyűjtő versenyzők a Magyar Válogatott tagjaiként nemzetközi prondra is kiléphetnek. 


A harmadik nemzetközi számban, a Ne Waza (földharc) szabályrendszerben november 12-én, Budapesten, a "Hungarian Openen" lesz kvalifikációs verseny.      


A látott szakmai színvonallal szintén elégedett vagyok. Látszik a folyamatos fejlődés mind a verseny szervezési és adminisztratív területén, mind sportszakmai területen. Az edzők és versenyzők egyre jobban értik és érzik az új versenyszámokat. 


A versenyzők kiváló egyéni teljesítményekkel kápráztatták el a szakértő közönséget. Voltak kifejezetten technikás harcosok, akik kiváló technikákat mutattak be. Az egyéni küzdelmek mellett idén is meghirdettük a csapatversenyt, valamint a legeredményesebb egyesületnek járó különdíjat.   


Nagy segítségünkre volt a Szerb Ju-jitsu Szövetség a felkészülésben és a bonyolításban egyaránt. Segítettek a versenyszabályok elsajátításában, a bíróképzésben, és a verseny lebonyolításához nemzetközi minősítésű bírókat delegáltak. Külön köszönet a szerb szövetségi kapitánynak, Kopasz Jánosnak az önzetlen segítségért és a profi hozzáállásért." 


A versenyről készült képek és a beszámol megtekinthető a jujitsusport.hu oldalon.