I. Muaythai Kupa Monor

Szombaton itt az I. Muaythai Kupa Monor, melynek helyszíne a Szterényi József Szakközép és Szakiskola lesz (Ipar utca, Monor, 1211).

Muaythai Kupa Monor lead


 

Az előzményekről, a gála ötletéről és a célokról Beck Jenővel a G.E.T-Gym Monor vezetőjével, edzőjével beszélgettünk:


"A verseny ötlete már akkor felmerült, amikor a klubunk megalakult, négy évvel ezelőtt, de most értünk csapattá, most érnek be a versenyző-palánták. Eddig is szép sikereket értünk el egy-egy versenyzővel (pl. Koczó Henrikkel, Csillag Ricsikével, aki az első éles meccsén Budapest Bajnok lett 13 évesen vagy Szána Patrikkal, aki az én tanítványom volt és akit én indítottam, neveltem két évig). De most már megérett a csapat, ezen a versenyen öt versenyzőm indul, akiket lassan kezd a szakma is elég jól megismerni.


Hat klubból 22 versenyző fog indulni a gálán: Szentendre - Sopron - My gym -  Szolnok Fight - Salgotarján - és mi, a házigazdák, a G.E.T-Gym Monor. Összesen tehát 11 mérkőzés, 2 gyerek bemutató-meccs, 4 junior meccs és 5 felnőtt mérkőzéssel lehet számolni.


Szeretném kihangsúlyozni, hogy csak és kizárólag muaythai szabályok szerint zajlanak majd a mérkőzések, IFMA A-B kategóriákban. A végén a fő mérkőzés pedig egy full muaythai, profi szabályrendszerben, 5x3 percben vívott ütközet lesz. Ami még csemege ebben a főmeccsben, hogy egy visszavágóról van szó Hegedüs Márk és Rácz Ádám között. Tehát mind a két versenyző nagyon bizonyítani akar!


Koczó Henrik és Bódi István IFMA A kategória szabályrendszerben, Csillag Richárd és Simon Csongor IFMA B kategóriában, Hegedüs Márk és Rácz Ádám pedig profi szabályok szerint csapnak majd össze.


A verseny célja a tiszta, full muaythai versenyek népszerűsítése, hagyomány-teremtés, tehetségkutatás itt Monor térségben. A Monor kupát minden évben kétszer tervezem majd megtartani tavasszal és ősszel. Szerencsére Monor város és a polgármesterünk is nagyon támogat minket, sőt, a versenyt is ő nyitja majd meg, és a VIP asztaloknál is prominens személyek fognak ülni."


Holnap tehát itt az I. Muaythai Kupa Monor rendezvény! Ne hagyjátok ki!


Jegy-elővételi helyek:


- Monor: Kertész bolt: Mátyás Király utca 9.
- Monor: Sportbolt: Petőfi utca
- Monor: Böllérikum: Petőfi utca 20.
- Helyszínen


Kapunyitás: 17:00, Kezdés: 18:00