UFC 205 - Határ a csillagos ég

Az UFC 205 nem okozott, nem okozhatott csalódást senkinek, aki szereti a küzdősportokat. Nagy fordulatok, hatalmas csaták, új kilátások! Nézzük!

UFC 205 Conor McGregor


Az UFC 205-ön tényleg volt minden, mi szem-szájnak kellemes, hiszen egy lábujjától a feje búbjáig komoly felhozatallal volt dolgunk! Nyugodtan mondhatjuk, hogy a sport történelmében történelmi pillanat volt ez a gála!


A felvezető meccsek között Tim Boetsch óriási KO-t produkált Rafael Natal ellen, Khabib Nurmagomedov ismét régi önmaga formáját hozta a hosszú kihagyás után, Frankie Edgar pedig szinte a semmiből jött vissza és aratott pontozásos győzelmet Jeremy Stephens felett.


Az est fő meccseit nyitó Miesha Tate és Raquel Pennington igazi meglepetést hozott. Nem csak, hogy egyértelműen megmutatta, Tate leszálló ágra került pályáján, de mintegy belátva ezt vissza is vonult a két meccsel ezelőtt még az övvel a derekán látható harcos. Tate valahogy mindig Rousey árnyékában maradt, de a női MMA nagyon sokat köszönhet neki, aki igazi úttörőnek számított a sportban.


UFC 205 Miesha Tate búcsúja


Yoel Romero viszonylag lassú kezdés, tapogatódzás után a korábbi bajnok Chris Weidman ellen egyszer csak a harmadikban előhúzta a fehér nyulat a kalapból. Méghozzá egy brutális repülő térdes formájában, melyet Weidman leviteli kísérletére időzített! Az eredményen a sportot követők egyszerűen megdöbbentek. De a helyszínen, a Madison Square Gardenben is csend lett a hazai kedvenc bukása láttán.


https://twitter.com/_GaryWilliam_/status/797653927688863744

Joanna Jedrzejczyk és Karolina Kowalkiewicz találkozója nem csak a kimondhatatlan nevek, de a hatalmas akaratok csatája is volt. A bajnok Jedrzejczyk egy ponton bajba került a vége felé, de ez nem törte meg, ellenfele pedig a rengeteg beszedett találat, a sokszor alárendelt szerep sem tántorította el attól, hogy egyre csak támadjon és menjen előre. Pontozással, a bajnok megőrizte övét, ellenfele pedig bebetonozta magát a súlycsoport tetején valahol.


http://www.dailymotion.com/cdn/H264-848x480/video/x51t2dh.mp4?auth=1479210189-2688-bufbwv3y-da512650d839ae376d4ee1b1fd30b32d

Tyron Woodley sikeresen megvédte Robbie Lawlertől elnyert váltósúlyú övét Stephen "Wonderboy" Thompson, aki tényleg hihetetlen módon bírja az ütéseket, hiszen nagyon nehéz meneteken, pillanatokon ment át. Nagyon nehéz volt pontosan megítélni bizonyos momentumokat, de végül a bírák többségi döntetlennek látták az összecsapást, így Woodley megtarthatta övét.


Jött a várva várt főmeccs, melyen tán az egész UFC jövőbeli modellje függ, főleg, hogy Ronda Rousey közelgő visszatérése kapcsán egyben a visszavonulással kapcsolatos terveit is megszellőztette. Az UFC-nek most annyira kellenek a sztárok, mint az éhezőnek egy falat kenyér. Conor McGregor pedig nem okozott csalódást! A megállíthatatlannak tűnő Rafael Dos Anjos-t útjából eltevő Eddie Alvarezt két menet alatt elintézte. Ráadásul tette mindezt úgy tette, hogy könnyűnek tűnt.


https://twitter.com/jnsanchez/status/797700256351813632

Az ír így már két öv, a pehelysúlyú és a könnyűsúlyú kategóriát megkoronázó fényes arany tulajdonosa. A jövő pedig még a két öv együttes fényénél is csillogóbb! Ha lehet hinni a pletykáknak, korábban maga Floyd Mayweather is bejelentkezett és garantált 50 millió USD-t egy McGregor elleni bokszmeccsért. De az ír előtt szinte tényleg nincsenek határok. A sport jelenlegi legnagyobb sztárja, hatalmas ázsióval, egyre növekvő bevételekkel és komoly pozícióval a sportban, mellyel az UFC-nek is egyre inkább diktálhat. Az ír májusra várja párjával első gyermekét és a gála utáni sajtókonferencián kijelentette, hogy tudja jól, mennyit ér, kinőtte a szerződését. McGregor részesedést akar, nem pedig csak egy harcos lenni a sok közül. Elmondása szerint bármikor készen áll, de csak akkor harcol újra, ha értelmét látja és megkeresi valaki fentről. Az UFC tehát létrehozott egy szörnyet, melyet többé nem valószínű, hogy kordában tud tartani.


Őrületes este volt, és hol az év vége?!