Sambo Világbajnokság - 5. hely az első napon

Tegnap hivatalosan is megkezdődtek a küzdelmek Szófiában, az idei sambo Világbajnokság helyszínén.

[caption id="attachment_15265" align="aligncenter" width="504"]14956566_1189769944446561_2447731653542083725_n fotó: FIAS[/caption]

Két magyar versenyző, Vesztergom József és Sirankó Ferenc képviseli hazánkat Szófiában a sambo Világbajnokságon. A magyar versenyzők Papp Imre elnök vezetésével csütörtökön érkeztek meg, és tegnap már meg is kezdték a szereplést a Világbajnokságon. Elsőként Combat Sambo kategórában a tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmes Vesztergom Józsefen volt a sor.


A első nap eseményeiről Papp Imre írt nekünk a helyszínről:


"Az első mérkőzésén Reda Kaarouti Marokkóból volt az ellenfele. Józsi technikai győzelnet ért el elég hamar (8pont különbség). A következő már a négy közé jutásért, a tavalyi EB győztese és VB 2.helyezettje, az ukrán Anatolii Voloshynov, akitől Józsi  kikapott a döntőben tavaly. A bravúr sajnos ezúttal sem sikerült.


Az új, duplavigaszágas szabály szerint, tovább kűzdhetett, így a trinidad és tobagói Joseph Martin-al találta szembe magát, akinek szétrúgta a bal lábát, majd nyolc pontos különbséggel beszűntették a mérkőzést. Így jöhetett a német Bjorn Bachmann, aki azonban nem állt ki.


A bronz éremért már csak a helyi színeket képviselő MMA Világbajnok Kamen Georgiev állta útját. Egy jóiramú mérkőzésen, sajnos egy lábfeszítéssel nyert a bolgár, így övé lett a bronzérem és Józso 3 győzelemmel és 2 vereséggel az 5.helyen végzett. Ez eddigi legnagyobb magyar sikert a sambo VB-k történetében. Ma Sirankó Ferencért izgulhatunk."


Online ITT lesz követhető a mai versenynap.


Vesztergom Józsefnek gratulálunk az újabb sporttörténelmi sikerhez, és ma pedig szorítunk itthonról is Sirankó Ferencnek!