Sport coaching - A hit megőrzése

Sport coaching! Az edzés mennyisége, a felszerelés, a táplálkozás mind fontos részek, amik kiegészítik egymást, de mi az a plusz, mely egy-egy kiélezett küzdelmet eldönthet?

Sport coaching - A hit megőrzése lead


A sport coaching egy tág terület, szakág, melybe igen sok minden belefér. Alábbi írásában Bánóczi Péter ismét valami olyan, megfoghatatlan és szinte megragadhatatlan, ám fontos dolgot boncolgat, melyen sporttól függetlenül érdemes elgondolkodni. Következzenek Péter szavai!


"Olyan mértékben gyorsul köröttünk a világ, annyi információ jut el hozzánk a legkülönfélébb fórumokon, hogy kemény állóképesség kell. Mégpedig ahhoz, hogy megőrizzük a hitünket abban, amit csinálunk.


Az edzés mennyisége, a felszerelés, a táplálkozás mind fontos részek, amik kiegészítik egymást, azonban – szerintem - a HIT az a plusz, ami egy kiélezett küzdelmet eldönt. Elménkben sokkal többször jelennek meg negatív képek, események, mint pozitívak.


Ezekre ráerősítenek még a hírek, az újságcikkek és az FB, Instagram, vagy egyéb posztok. Meg kell edződni abban, is, hogy ezeket „átengedjük” az agyunkon és/vagy átkeretezzük az információt, hogy ne váljon a kárunkra. Nem szabad azonban félni a negatív impulzusoktól. Hiszen nem történnek mindig csak vidám vagy minket erősítő dolgok.


A kevésbé kellemes események visznek minket előre. Gondolj bele, egy nehéz edzés, ahol néha ropog a csont, hasít a hideg, vagy elfogy a levegőd, az mikor esik jól? Ekkor is a hit segít, hogy bízol magadban, mert magadat erősíted a hiteddel. „Meg fogom csinálni, mert hiszek benne”


További önsegítő, ha úgy tetszik, hit-erősítő, ha ösztönző Én-üzeneteket használsz. Ezeket akár a lakás több pontján elhelyezheted, hogy mikor arra mész, akkor a szemed biztosan meglássa. Tükör, kis papírok, kép, idézetek a falon. Próbáld ki és meglátod, hogy a hit mire képes."




[caption id="attachment_15454" align="aligncenter" width="504"]sport coaching - hit-megorzese-weidman-belfort Ösztönző Én-üzenet Chris Weidman korábbi UFC bajnok hűtőszekrényéről.[/caption]