Sambo Világbajnokság - Elindultak a magyarok

A hétvégén rendezik a sambo Világbajnokságot Szófiában. Természetesen a magyar versenyzők sem hagyhatják ki a világversenyt!

sambo_vb_cover

Szófia ad otthon az idei sambo Világbajnokságnak, ami hivatalosan tegnap vette kezdetét, és egészen hétfőig tart. Két magyar versenyzőért szoríthatunk majd.


Vesztergom József és Sirankó Ferenc lép majd szőnyegre a magyar színeket képviselve. Nem mondhatni, hogy könnyű dolguk lesz, de mind az edzők, mind a szövetség tagjai is bizakodva vágtak neki az útnak.


Vesztergom József neve ismerős lehet már olvasóinknak. A hazai sambo sportág első Európa-bajnoki érmét szerezte tavaly Combat Sambo szabályrendszerben. Honvéd Zrínyi SE versenyzője komoly rutinra tett már szert korábban MMA és K-3, illetve ökölvívó versenyeken. Méltán bízhatunk a remek szereplésben!


A másik magyar versenyző Sirankó Ferenc judo alapjaira építve a Megyer SC színeiben a nyári beach sambo tornán begyűjtötte az aranyérmet, ezzel kivívta a Szövetség elismerését is. Mestere, Gáspár Géza és Papp Imre is bízik benne, hogy a Világbajnokságon is hasonlóan jó formában szerepel majd. Újoncként a legjobb nyolcba kerülés a cél.


A két versenyzőt a felkészülésükben is szerepet vállaló Papp Imre elnök és a szövetség titkára kísérte el Szófiába.


sambo_sofia


A Világbajnokság küzdelmei ma kezdődnek, és mi természetesen minden fontosabb eseményéről holnapunkon beszámolunk majd! Szurkoljunk itthonról is a magyar indulókért!