Címvédés és magyar győzelmek Pápán

Pápán rendezte idei első gáláját a Felix Promotion. A telt házas rendezvényen Kovács Zoltán címvédésének is tanúi lehetettek a nézők.

[caption id="attachment_16271" align="aligncenter" width="504"] fotó: KŐHIDAI SZABOLCS, acsaladfotosa.hu[/caption]

A szombati profi ökölvívó gálán a Felix Promotion újra bevetette legnagyobb tehetségeit. Ott volt a ringben Harcsa Norbert, Szellő Imre, Darmos József és Kovács Zoltán.


Darmos József Detre Gábor ellen lépett szorítóba. A mérkőzés egészen a negyedik menetig tartott, amikorra Darmos teljesen felőrölte ellenfelét, akit végül egy technikai KO-val sikerült feladásra kényszerítenie.


Harcsa Nobert ellenfele az utolsó napokban változott, de ez sem zökkentette ki a nyolcadik győzelme felé vezető úton. A feltörekvő Kovács Ákossal vívott nyolc menetes csatáját követően pontozással húzta be az újabb győzelmét. Dicséret illeti Kovács teljesítményét, aki beugróként nagyszerűen állta a sarat a rutinosabb Harcsa ellen.


Ugyancsak nyolc menetig tartott Szellő Imre szombati szereplése is. A veretlen cirkálósúlyú ökölvívó az amerikai Garrett Wilson-nal csapott össze, de ő sem állíthatta meg abban, hogy behúzza tizenhatodik győzelmét.


A WBO Európa-bajnoka, Kovács Zoltán az olasz Nicola Cipoletta ellen készült megvédeni övét. Ez a mérkőzés is végig ment, és nem is volt kérdéses a pontozóbírók számára, hogy az öv Magyarországon marad. Egyhangúan jobbnak látták Kovácsot!


/Az m4sport.hu cikke nyomán/