W5 Kitek - Pashporin vs Petrosyan

A W5 idei első gálája a szervezettől eddig megszokott színvonalas estét hozott. A "Kitek" gálán három címmérkőzés kapott helyet a programban, ahol a legendás Giorgio Petrosyan is feltűnt.

[caption id="attachment_16159" align="aligncenter" width="502"]Petrosyan vs Pashporin fotó: W5[/caption]

A gála a megszokott színvonalú körítést és show-t hozta tegnap este, a ringen kívül és belül is. A főmérkőzéseket megelőzően is izgalmas csatákat láthattunk.


Ilyen csatát hozott például a Stanislav Kazancev és Marko Adamovic mérkőzés, ahol amellett, hogy az előbbi végig irányított, Adamovic többször is keményen megfogta Kazancev-et, aki végül pontozással elhozta a győzelmet.


A feltörekvő Vlad Tuinov az este egyik legütősebb mérkőzését hozta a török Ali Cakir ellen. Cakir makulátlan mérleggel várta az összecsapást, ahol azonban esélye se volt Tuinov ellen, aki már az első menetben felőrölte őt, és ezzel 25-re módosult győzelmeinek száma. A ringben pedig már Petrosyan-nak üzent. Kíváncsian várjuk, hogy a jövőben összejön-e a találkozó?


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=e1TpqjCr030&w=560&h=315]



Térjünk rá az este két főmérkőzésére.

Stetsurenko vs Idrányi

A W5 egyik címvédő meccsén a 130 meccses, több, mint 70 ko-val rendelkező Stetsurenko igyekezett a szlovák Idranyi ellen megóvni címét. Taktikusan, több szinten támadott testre, lábra, Idrányi pedig igyekezett válaszolgatni, bár többször is a kötelekhez került.


Idrányi igyekezett a ring közepén dolgozni, közelről főleg kezeit használva, míg Stetsurenko ugyanilyen távról inkább horgokkal és hozzá kevert térdesekkel operált. Nagyobb, tisztább találatai a jelenlegi bajnoknak akadtak és inkább a tempót is ő uralta az első menetben.


A másodikra Stetsurenko rögtön agresszívabban jött ki, sarokba terelve rohamozva Idrányit. Továbbra is nagy testesek, horgok, térdek záporoztak a kihívóra, aki amint csak lehetett visszaküzdötte magát a ring közepére. Nem sokáig sikerült ott maradnia, hiszen a bajnok hamar visszaterelte a kötelekhez, főleg védekezésre kényszerítve a szlovák harcost. A második menetet az elsőnél egyértelműbben vitte Stetsurenko, aki a végére még rá is kapcsolt kicsit a tempóra. Idrányi itt már szemmel láthatóan fáradtabb volt, tempója alább hagyott.


Jött a harmadik menet, melynek elején a bajnok elrúgta ellenfele bal lábát egy kicsit, amitől Idrányi kénytelen volt leülni kicsit. Stetsurenko csak jött előre, rúgta a lábat, testet, horgokat eresztett el, melyet térdesek követtek.  A bajnok hatalmas testesekkel talált sokszor. Mind egyenes, mind köríves ütései találtak, Idrányi pedig egyértelmű másodhegedűsként próbált válaszolni. Stetsurenko defenzíve ugyan sokszor nyitva hagyta magát menetelése közben, melynek okán Idrányi is talált pár nagyobb csapással, de álla elég keménynek, tartósnak bizonyult.


A negyedik is hasonlóan indult, bár Idrányi valamivel hatékonyabban válaszolgatott. Ez azért is volt meglepő, mert a bekapott test-csapások okán jobban le kellett volna már lassulnia, de lehet, hogy energiatartalékát annak köszönhette, hogy ez elején kicsit visszafogta magát. Összességében még mindig inkább Stetsurenko diktált, aki a menet vége felé még borított is Idrányin, ami a szervezet ill. az összecsapás szabályainak értelmében nem éppen szabályos (ahogy az a 2-3 pörgő ütés sem, melyet elengedett). Pontot mindenesetre nem vontak tőle.


Az utolsó ment jött, így Idrányi is próbált feltámadni egy kicsit és aktívabban válaszolgatni Stetsurenko rohamaira. A horgok kölcsönösen találgattak közelről, de térdesekkel inkább csak a bajnok dolgozott hatékonyan. Sokkal több talált Stetsurenkon is, mint ami kívánatos lenne, de még mindig inkább ő irányított. A kocka csak a menet végére fordult kicsit, ahol ő került a kötelekhez. A látottak alapján az egyhangú döntés volt várható a jelenlegi bajnok javára, és így is lett. Stetsurenko tehát továbbra is veretlen.


Pashporin vs Petrosyan



Mindketten óvatosan, tapogatódzva jöttek ki, Petrosyan pedig rúgásokkal kezdett, vegyesen támadva a bajnok lábait, testét. Petrosyan igyekezett a sarokba terelni Pashporint, ami sikerült is neki. Reflexből elkapva egy rúgást söpréssel próbálkozott, amiért a bíró kicsit rá is szólt. A doktor alapvetően tisztábban, nagyobbakat talált és a vége felé a sarokba, a kötelekhez terelte ellenfelét, így valamivel vitte a menetet.


Jött a második, amit az olasz színeket képviselő Petrosyan igyekezett ott folytatni, ahol az előzőt abbahagyta, miközben a bajnok próbált erőteljesebben ellentámadni. Pashporin egy nagyon tehetséges, technikás fiatal versenyző, de Petrosyan reflexei, sebessége még mindig eléggé a helyén van ahhoz, hogy jobb legyen legtöbb ellenfelénél.


Több összekapaszkodás is akadt ebben a menetben, a sarokban Petrosyan több nagy találata landolt és térdeseivel is igen hatékonyan dolgozott. Lábat, testet, fejet támadott, Pashporin egyik rúgásánál pedig tartó lábát rúgta meg, amitől a fiatal orosz majdnem a földre huppant. Valamivel biztosabban vitte tehát ezt a menetet Petrosyan, mint az elsőt.


A harmadik menetben Pashporin próbált menni jobban előre, de Petrosyan hatékonyan hajolt el és keményen ellentámadott, amivel aztán hamar ismét a kötelekhez szorította az oroszt. Tolók, egyenesek, elhajlásból ellencsapások záporoztak Pashporinra, aki próbált nem engedni, de Petrosyan nem vett visszább a tempóból. Csúnya térdesekkel talált, remekül időzítve Pashporin csapásait és a harmadik menetet még egyértelműbben behúzva, mint az első kettőt.


https://www.instagram.com/p/BQrKNq8Fv_q/

A negyedikre Pashporin megint próbálta összeszedni magát, lendületet és bátorságot gyűjteni kicsit, menni előre, de Petrosyan nem hagyta kibontakozni. Ha nem talált belépéskor, összekapaszkodott, egyébként pedig remekül időzítve válaszolt a bajnok csapásaira, aki még a holland "ellököm és utána rúgok trükkel is megpróbálkozott párszor. Ez természetesen egy olyan rutinos róka ellen, mint Petrosyan, nem működhetett.


Petrosyan kicsit többször kapaszkodott és tán nem vitte akkora fölénnyel ezt a menetet, mint a harmadikat, még mindig nyerésre állt. Egyértelművé vált, hogy Pashporinon csak a csoda segíthet, mely egy kiütés képében kedveskedhetne neki, de erre nem volt nagy valószínűség, hiszen Petrosyan az Andy Ristie csata óta sokkal jobban vigyáz védelmére, fejmozgására, mint előtte.


Az utolsó menet sok összekapaszkodással indult, Petrosyan pedig inkább csak kezeire és egy-egy térdesre koncentrált. Hol ő, hol az orosz kapaszkodott a másikba, a doktor ellencsapásai azonban még mindig pontosabbak, nagyobbak voltak. Pashporin egyszerűen sem hatékony, sem látványos nem tudott lenni, ami megnehezítette dolgát a pontszerzésben. Elég egyértelmű volt itt is, hogy ki nyerte a meccset. A rutinos róka mind kezeivel, mind rúgásaival pontosabb volt, így "a doktor" rögtön az év elején behúzott egy övet, még mielőtt a Bellator gáláján is megmutatná magát.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uufbQXw8Ty8&w=560&h=315]



A W5 ismét egy izgalmas, nagy csatákkal, kiütésekkel megfűszerezett gálát hozott össze, mely biztosan nem okozott csalódást a nézőknek. Várjuk a következő show-t és reméljük hamarosan ismét magyar harcosokat is láthatunk majd az orosz promóció ringjében.

Save

Save

Save