Conor McGregor - A harc filozófiája

"Ha látod magad előtt és elég bátor vagy, hogy beszélj róla, akkor meg fog történni." - kezdi a videón a sokat sejtető felütéssel Conor McGregor. De miről is lesz itt szó?

Conor McGregor


Pillanatképek, harci jelenetek, a kommentátorok dicsérő megjegyzésein keresztül visz minket tovább a videó, melyek sokkal inkább a narrációt, Conor McGregor saját gondolatait igyekeznek szemléltetni, összefoglalva valamilyen egységbe a felmerülő foszlányokat. A gondolatokat, melyek egy egyszerű, munkanélküli segélyen, majd vízvezeték szerelő segédként tengődő ír srácot a semmiből a csúcsra juttattak.


"Egyszerűen csak kíváncsi vagyok. Kíváncsi és lenyűgözött. Ez van a fejemben a nap 24 órájában. Semmi másra nem tudok gondolni. Nem tudom abbahagyni, hogy ezen gondolkodjak. Minden, amit csinálok az életben, kapcsolatban áll ezzel." - mondja a folytatásban McGregor.


"Nem gondolok semmi másra, aminek nincs köze a küzdelemhez. Nem akarok tiszteletlen lenni, de nem érdekel semmi más. Semmi mást nem ismerek. Amikor másról beszélek, ne is figyeljetek. Sz*rságokat mondok." - folytatja McGregor.


"De ha erről beszélek..." - mondja és felemeli ökleit. "Ha a puszta kezes küzdelemről, az emberi anatómiáról beszélek... Értitek? Arról, ahogy az emberi test mozog... Akkor figyeljetek!"


"Tudjátok, egy átlagos gyerek voltam. Miközben nősz fel az utcákon, focizol vagy ilyesmi, megesik, hogy összeverekszel valakivel. De én nem tudtam ezeket a bunyókat kiverni a fejemből. Ha egy másik srác összeverekedett valakivel, akkor valószínűleg hamarosan tovább lépett és teljesen elfeledkezett az egészről.


De én ezeken rágódtam. Azon, hogy hogyan kellett volna mozognom. Ha ezt és ezt csinálta, akkor talán nekem meg azt kellett volna lépnem rá. Jobban jöttem volna ki belőle. Ilyen dolgok jártak a fejemben." - árul el egy fontos pillanatot a kezdetek és személyes megszállottsága gyökerei kapcsán McGregor.



Megszállottságból karrier?

"Ez az, amiben nagyon jó akartam lenni. Képessé akartam válni, hogy megvédjem magam bármilyen helyzetben, mozdulatban, bármilyen forgatókönyv szerint. Teremről teremre jártam - kickbox, boksz, grappling, birkózás. Csak, hogy megtanuljam a különböző mozdulatokat, melyekre a test képes. Támadni és védekezni." - megszállott ember lévén nem tudván megállni, Conor McGregor elérkezett egy pontra.


"Aztán arra gondoltam, tudod mit? Ez egy karrier lehet. Talán tudok kezdeni ezzel valamit. Mi mást csinálhatnék? Nem akarok semmi másba belefogni. Nem akarok egy munkát. Nem akarok azért felkelni, hogy egy főnököt hallgassak, meg ilyenek." - árult el McGregor egy keveset arról, amikor is összeálltak a fejében a dolgok.



A ketrecen túl

"Ez számomra egy opció. Mondhatnak az emberek, amit akarnak arról, hogy hogyan nyertem az öveket, de a módszer működött. Amiben én utazom, az a jövőm biztosítása. A családom jövőjének biztosítása. Ennyi. Ezért vagyok itt." - mondta McGregor. Aztán, hogy mindenki értse a nyers realitását a világnak, melyben emberek véres csatákban igyekeznek nemcsak a betevő falatra valót megkeresni, de megalapozni jövőjüket is, némi magyarázatot is fűzött hozzá:


"A bunyózás nem tart sokáig. A versenyszerű küzdelem nem tart sokáig. A harcművészet tanulása és az edzés egy egész életre szól. De ami ezt a játékot illeti, nos, én azért vagyok benne, hogy annyi pénzt, övet szerezzek, amennyit csak tudok. Aztán eltűnök."


https://youtu.be/7LlaNwC6jHE

Az ellenfelem.hu fordítása, 2017 (C)