Küzdősportolókat is díjazott az NVESZ

Jutalmazással egybekötött évértékelőt tartott a 2016 decemberében megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Az eseményen 2016-os teljesítményük elismeréseképpen 31 sportág 47 versenyzőjét, illetve csapatát díjazták.

[caption id="attachment_16114" align="aligncenter" width="504"]NVESZ 2017 díjátadó A díjátadó /forrás: olimpia.hu/[/caption]

Az NVESZ, mint a nem olimpiai sportágakat összefogó szervezet – törvényi kötelezettségének megfelelően – tavaly év végén vált ki a MOB-ból és alakította meg saját köztestületét. Az NVESZ első nagy rendezvényén az elmúlt évi világ- és Európa-bajnokságokon érmet nyert versenyzőket díjazták, köztük 11 világbajnokot és 16 Európa-bajnokot.


A szövetséghez tartozó sportágak legfontosabb külföldi versenye az idén július 20. és 30. között Wroclawban sorra kerülő Világjátékok, amelyre túlnyomó részben már megtörtént a versenyzők kvalifikációja, és az elnök sikeres szereplést remél a magyar csapattól.


Dr. Mészáros János hozzátette: Magyarország idén több nem olimpiai sportágban is világversenyt rendez. Hazánk ad otthont például a 2017-es kick-box és szkander világbajnokságnak, a kendo és a búvár szövetség pedig Eb-t rendez, emellett több sportág világ és Európa-kupája is hazánkban lesz.



A díjazottak

Természetesen küzdősport portálként nekünk "magunk felé hajlik a kezünk" úgymond, így alábbi összeállításunkban csak a díjazott küzdősportolókat láthatjátok.


Az évértékelőn átadták dr. Leyrer Richárd, a nem olimpiai sportágak korábbi vezetője - egykori MOB-alelnök, kick-box elnök - tiszteletére alapított sportvezetői díjat. Ezt Király István, a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke kapta.


A mesteredző a nemzetközi szövetség elnökségi tagja, az MKBSZ pointfighting szakágának vezetője. Klubja, a Halker-Király Team elnök-vezetőedzőjeként tanítványai 2016-ban 14 felnőtt Európa-bajnoki aranyérmet és 13 junior világbajnoki címet szereztek.




[caption id="attachment_16120" align="aligncenter" width="504"] Jászka Krisztián, Fábián Kristóf, Bata Tamás, Földvári Judit Laura, Török Attila /forrás: Vita Gym Miskolc FB/[/caption]

Az NVESZ által 2016-os eredményükért díjazottak:


Magyar Karate Szakszövetség: Tadissi Yves Martial vb 2., Eb 3., világranglista 1., Sterck Laura vk 3.
Magyar Kendo Szövetség: Csabai Ferenc Eb 2., iaido Eb csapat (Vass Gergely, Várvizi Attila, Budavári Anita, Farkas Bálint) Eb 3.
Magyar Kick-box Szakszövetség: Veres Roland háromszoros Eb 1., Murvai Lívia Eb 1.
Magyar Kung-fu Szakszövetség: Varga János Eb 1.
Magyar Muaythai Országos Sportági Szakszövetség: Fábián Kristóf Eb 1., Földvári Judit Laura Eb 2.
Magyar Nanbudo Szövetség: Kovács Aletta vb 2., 3.
Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség: Gálik Máté utánpótlás vb 1., Tereza Cordeiro de Souza vb 2.
Magyar Sumo Szövetség: Papp Arnold Eb 1., Sárkány Vivien Eb 1.


Mindenkinek gratulálunk!


/Az olimpia.hu oldalon megjelent cikk nyomán összeállította: ellenfelem.hu/