Helyzetjelentés - Spéth Norbert

Nem is olyan lassú az év eleje, mint sokan hinnék! Több sportolónk is nemzetközi terepen méreti meg magát! Földvári Judit, Albrecht Péter mellé Spéth Norbert is "beáll a sorba". Nézzük a részleteket!

Spéth Norbert

Utoljára tavaly év vége felé beszéltünk alaposabban Norbival, amikor is igen sok minden változott körülötte, így adta magát, hogy felkeressük és röviden átfussuk az év végét, valamint az idei programot, melyben máris szerepel egy közelgő meccs!


ellenfelem.hu: - Mi a célod az idei évvel? Vannak esetleg kitűzött célok, újévi fogadalmak, melyeket szeretnél valóra váltani 2017-ben?


Spéth Norbert: - Idén szeretnék fényesebb érmet elérni az IFMA VB-n, mint a tavalyi EB-n, továbbá szeretnék többet profi szabályrendszerben is mozogni a ringben.


e: - Túl vagy egy sikeres boksz-bemutatkozón. Mesélnél egy kicsit erről a tapasztalatról? Hogyan jött a lehetőség, hogyan készültél?


SN: - A lehetőséget Majláth Gábornak köszönhetjük, az említett "pofonpartyt" szikszón rendezték meg. Egy egri ökölvívó sráccal kellett szerepelnem, és sikerült befejeznem a mérkőzést idő előtt.


e: - Ki akartad magad próbálni régóta ökölvívásban is vagy inkább az adódott lehetőséggel élve, az újszerűsége miatt vállaltad, ill. azért mert az egyébként hagyományosan lassan induló év elején jól jött egy kis éles akció a "rozsda" lerázásához?


SN: - Párszor már elmélkedtem rajta, hogy elindulok ökölvívásban, de ez volt az első megmérettetésem egyelőre.


e: - Mennyire hiányzott a könyök, a térd és a többi? Nem kellett külön odafigyelned erre, nehogy elengedj valami technikát, melyet a bokszban nem engedélyeznek?


SN: - Nem volt megerőltető csak kézzel dolgozni, inkább az edzéseken hiányoztak a rúgások, a felkészülési szakasz vége felé már nem lábaztunk, páros gyakorlatokat, zsákmunkát, árnyék bokszot, mindent az ökölvívó technikák élesítésére gyorsítására szántunk. Itt is szeretném megköszönni a csapatnak a munkát! :) .


e: - A közösségi médiában közzétett fotóidról úgy tűnik, ismét készülsz valamire. Van valami kilátásban vagy inkább arról van csak szó, hogy folyamatosan formában tartod magad?


SN: - Február 11-én lesz egy címmérkőzésem Franciaországban, a Stars Night 2017 gálán, 5x3 percben,  muay thai szabályrendszerben, ahol 66 kg-ban megyek majd a francia Yazid Boussaha ellen a WPMF Európa-bajnoki övéért.


Köszönjük az interjút! Szurkolunk és várjuk, hogy beszámolhassunk az eredményekről ill. további meccseidről!