Három érem az European Open-ről

Női judósaink remekeltek, három éremmel és egy pontszerző helyezéssel zárták az oberwarti European Open-tornát, férfi judósainknak kevesebb öröm jutott, sajnos nem sikerült meghódítaniuk Róma városát.


Pupp Réka második versenyén az 52 kilogrammos súlycsoportban már az ezüstéremig menetelt! Brit, olasz, amerikai és orosz riválisait legyőzve jutott be a fináléba, ahol a már rutinos vb-bronzérmes Hasimoto Juki ezúttal jobbnak bizonyult.


Kiválóan judózott Keliger Bernadett is az 52 kilogrammban, akit ugyancsak a japán judós állított meg a legjobb négy közé jutásért. A vigaszágon már nem hibázott a BHSE judósa, így Pupp Réka mellett ő is felállhatott a dobogóra.




[caption id="attachment_16200" align="aligncenter" width="504"] fotó: EJU, Roland Marx[/caption]

Joó Abigél számára nem volt elegendő a vazaris vezetés Hamada Sori ellen a 78 kilogrammos elődöntőben, egy újabb japán versenyzőnek sikerült borsot törnie a mieink orra alá. Nagy örömünkre a bronzcsatában ismét magyar sikert könyvelhettünk el, Joó Abigél bő egy perc alatt ipponnal győzte le az olasz Linda Politit. A KSI SE rutinos judósát az edzőként debütáló Tóth Krisztián kísérte el a versenyre.


A nehézsúlyban Kárpáti Emesének sikerült még a pontszerzés, az olasz Elisa Marchio legyőzésével a hetedik helyen zárta a tornát.


Erdélyi Lilla, Knetig Emőke, Balogh Daniella, Siroki Ibolya, Polyák Krisztina, Lőrinc Renáta, Salánki Evelin és Nagy Kitti számára idejekorán véget ért az osztrák verseny, mindannyian első mérkőzésükön szenvedtek vereséget.


Női judósaink Japán (4 arany, 2 ezüst, 2 bronz), Dél-Korea (2, 2, 2) és a házigazda Ausztria (1, 0, 0) mögött az előkelő negyedik helyen végeztek az éremtáblázaton.


Férfi judósaink nem fogtak ki jó hétvégét Rómában. A legjobb teljesítményt Őri Felicián nyújtotta, aki két villámgyors ippongyőzelem után, a román Alexandru Raicun akadt fent a legjobb nyolc közé jutásért. Burján László, Végvári Martin, Szabó Frigyes, Köller Milán, Kordély Péter és Vér Gábor egy-egy küzdelmet erejéig állt a római tatamin.


A római verseny is japán fölényt hozott, három arany- és két bronzéremmel zsebelték be az éremtáblázat első helyét, mögöttük Brazília (1, 1, 2) és Dél-Korea (1, 1, 1) végzett.

/A részletes eredmények a judoinfo.hu oldalon/