Helyzetjelentés - Nánási Fatime

Helyzetjelentés rovatunkban ez alkalommal az MMA-ban Világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Nánási Fatimét szólaltattuk meg.


Grappling, MMA, pankráció és birkózás. Ezekben a sportágakban (és szabályrendszerben) már mind büszkélkedhet éremmel Nánási Fatime. Aki néhány hete épp utóbbiban jeleskedett itthon. Ennek okán is beszélgettünk vele a versenyzésről, kézsérüléséről és az idei terveiről.


ellenfelem.hu : - Pankráció, MMA és grappling után most birkózásban is megméretetted magad. Hogy sikerült az első komolyabb versenyed ebben a sportágban?


Nánási Fatime: - Elég vegyesre sikerült ez a megmérettetés. Kicsit megugrott a súlyom, így egy súlycsoporttal feljebb indultam, ami azt eredményezi, hogy az ellenfeleim nehezebbek és erősebbek is a megszokottnál. A mozdulataim még nem olyan rutinosak, de ez érezhető volt, hogy változni fog. Jó alkalom volt felmérni a terepet és a tudásomat is, a harmadik helyezés pedig csak a hab a tortán. Úgy látjuk az edzőmmel, hogy nem nagy a lemaradásom, ami engem csak motivál.


e: - Egy kézsérüléssel bajlódsz hónapok óta. Hogy áll a gyógyulásod? Mikorra várható, hogy az állóharc edzéseket is elkezdheted újra?


N.F.: - Igen, sajnos a gyógyulásom lassabban halad, mint gondoltam. De öröm számomra, hogy a földharcban nem akadályoz már. A bokszedzéseket nemrég újra elkezdtem, azonban speciálisan. Ütni még nem tudok, ami nagyon bosszant, de eszemnél vagyok és tudom, hogy idővel azt is elkezdhetem, de most még pihentetnem kell.



e.: - Visszatérve a birkózásra. Tervezed, hogy ebben is rendszeresen megméretteted magad vagy csupán egy köztes lehetőség, egy egyszeri alkalom volt?


N.F.: - Szeretném állandóra venni ennek a sportágnak a versenyeit. Hihetetlen számomra, hogy ekkora bizalommal állnak hozzám az edzőim a birkózás terén. Elmondásuk szerint, itt is rengeteg lehetőség rejlik bennem. Én pedig ezeket szeretném kiteljesíteni.


e.: - Mik a tervek az idei évre? Min lesz a hangsúly a már felsorol sportokon belül, amikben eddig versenyeztél? Idén is az MMA lesz a fő vonal?


N.F.: - Az MMA-t semmire sem cserélném! Megvannak a tervek erre az évre természetesen. Ami biztos, hogy a bahreini VB-n bármi áron ott leszek. De úgy néz ki, hogy ez az év vegyes lesz. Remélhetőleg a jövő év még vegyesebb lesz, és több sportágban kipróbálhatom magam. Szeretném   megköszönni a bizalmat a Livewire teamnek és a Wolfbody-nak! 


e.: - Köszönjük, és a sikerek mellett még akkor gyors felépülést is kívánunk a sérülésedből!