Heti összefoglaló (126.)

Heti összefoglaló! A hét történései, eredményei egy helyen! Szakmai cikkek, tippek és egyebek - csak az ellenfelem.hu-n!


heti összefoglaló lead


Hétfőn a Düsseldorfban rendezett judo Grand Prix magyar vonatkozású eredményeit mutattuk be. Megemlékeztünk a 4 éve elhunyt legendás harcosról, Ramon Dekkers-ről. A Mesterek Viadala beszámoló sem maradhatott el, amelyben a döntő összecsapást is megtekinthettétek.


Kedden a sportfogvédő helyes kiválasztásához adtunk tanácsokat, illetve a cikkből kiderült, hogy milyen is az igazán jó sportfogvédő. Az MMA és grappling edzéshez kifejlesztett 5/3/1 módszert is megismerhettétek esti cikkünkből, amit Jim Wendler-nek köszönhetünk.


Szerdán azzal is foglalkoztunk, hogy mit tehetünk a brazil jiu jitsuba a leragadás ellen, és hogy ne jussunk azoknak a sorsára, akik fehér, vagy kék övesként feladják, mert úgy érzik, már nem tudnak tovább fejlődni. Elszaszer Dáviddal is olvashattatok egy interjút, aki éppen Franciaországban készül megmérettetni magát.


Csütörtökön a hétvégi Magyar Amatőr MMA Bajnokság is a témák közt volt, ahova ezen a napon még le lehetett adni a jelentkezéseket. Egy szakmai cikk került elő az este, muaythai söprések klincsből. Négy alap technikát ismerhettetek meg.


Pénteken a sportsérülésekről és azok gyógyulási szakaszairól cikkeztünk, de az egyik legrégebbi, legismertebb és legnagyobb amerikai MMA termet, az AKA-t bemutató anyagot is hoztunk.


Szombaton adtunk hírt róla, hogy idén az Irish Open-en, Európa legnagyobb kickbox versenyén 31 ország mintegy 4000 nevezője mellett 25 magyar sportolónak szurkolhatunk. Hírt adtunk az ökölvívó EB-n résztvevő csapatról is, este pedig a 'Csőlátás' mini-doku harmadik részét hoztuk, melyben az ellenfél tanulmányozásáról ejtenek szót Chris Weidmanék.


De ezen a napon zajlott a Nyílt Kempo Világkupa is, ahol több klub is képviseltette magát. A Szigetszentmiklós-Tököl SE 7 versenyzővel képviseltette magát, akik mind érmet is szereztek. Összesen 5 aranyérem, 1 ezüstérem és 1 bronzérem lett a mérlegünk! Bakó Krisztián K1 szabályrendszerben győzött, Kolozsvári Kinga a kemposok között is aranyérmet szerzett! Gyöngyösi Kevin parádés győzelmeket aratott és zsebre vágta az aranyérmet, Soltvadkerti Dániel és Hrabovszky Roland pedig megszerezték első aranyérmüket!


A Magyar MMA Prémium Liga által rendezett idei első bajnoki forduló is lezajlott a szombati napon. A Budapest Top Team-es Suhajda Zoltán megnyerte a 8 emberes tornát, valamint az I.B.S.S.A különdíját is bezsebelte, amit a verseny "Best Fightere" vehetett át.

Ugyanebben a súlycsoportban Kreisch András a 3. helyen zárt, miután kézsérülés után a csapat jobbnak látta, ha nem folytatja. Szintén első lett Etelaky Lajos, akinek nevével oldalunkon már több cikk kapcsán is találkozhattatok. Bácskai Dávid házi döntőt vívott csapattársával és első helyezett lett. A Budapest Top Team csapata tehát mondhatni, előmelegített a jövő heti WMMAA Cseh Openre, ahol egyébként az év tán legerősebb amatőr mezőnye várható.

Vasárnapra az Irish Open eredményeinek nagy része is ismert volt már. Erről délutáni cikkünkben számoltunk be!


https://www.instagram.com/p/BRO462_BakY/

Mindenkinek gratulálunk!



Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!

ellenfelem.hu - A harcos közösség