Elszaszer Dávid - Egy győzelem margójára

Elszaszer Dávid ismét egy nemzetközi gálán bizonyított! Ellenfele az igen veszélyes Sébastien Pace volt, a végeredmény pedig parádés!

Elszaszer Dávid


A mindössze 22 éves Elszaszer Dávid egyértelműen egyike kis hazánk legtehetségesebb versenyzőinek. Legutóbbi meccse után többeknek is eszébe juthatott, hogy Dávidnak bizony helye lenne a közelgő Bellator gálán is. Nekik most jó hírrel szolgálhatunk, hiszen Dávid is ott lesz! Nézzük a részleteket!


ellenfelem.hu: - Szia Dávid! Engedd meg, hogy még egyszer gratuláljunk neked! Kezdjük az elején. Milyen volt a gála, a helyszín, a szervezés?


Elszaszer Dávid: - A gála nagyon színvonalas volt, sok nézővel és jó harcosokkal. A profi K-1 gálát egy 11 meccses amatőr gála előzte meg, ami megadta az alaphangulatot a nézőknek. Az egész rendezvény 19 órakor kezdődött, ami csúszott is egy kicsit. Így a profi meccsek eléggé későn következtek. Az én meccsemre éjfél körül került sor. De sikerült pihennem és a meccsre koncentrálnom.


e: - Ez volt idei első győzelmed külföldön. Egy fontos, nagy győzelem. Ad ez extra motivációt, lökést a közelgő gálákkal kapcsolatos terveid megvalósításában, ill. hosszabb távú megerősítést abban, hogy a jó úton jársz?


ED: - Így van, ez volt az első komoly megmérettetés idén. Úgy gondolom, hogy ebből a győzelemből tudok majd erőt meríteni az év többi részében is. Érzem, hogy jó úton haladok és várom a Világkupát és a következő kihívásokat!


e: - Mi volt a stratégia lényege Sébastien Pace ellen? Kellett valamit módosítani menet közben a siker érdekében vagy nem volt nagy meglepetés ellenfeleddel kapcsolatban?


ED: - Mesteremmel, Gnyálin Istvánnal nagyon jól sikerült a felkészülés. Megbeszéltük, hogy nem fogom hagyni, hogy Pace feszes távolságában bunyózunk, inkább a zárt védekezésre és a sok mozgásra alapoztunk. Ez be is jött! Módosításra nem volt szükség, mivel nagyon jól bejöttek azok a dolgok, amikkel készültünk. Elemeztük az ellenfelet, szóval nem okozott meglepetést.


e: - A következő gála, az áprilisi Bellator show egy újabb mérföldkő a klubotok történetében. Te most debütálsz a szervezetnél, míg Laszák Zoli címvédésre készül. Hogy érzed, melyikőtök izgul jobban?


ED: - Valóban mérföldkőről van szó és számomra is meghatározó jelentőségű ez a gála. Úgy gondolom, hogy nagy dolog a Papp László Sportarénában, ekkora közönség előtt versenyezni. De igazából egyikünk sem az a túlizgulós típus. Nagyon várjuk már a gálát!


e: - Ha minden igaz, a Világkupán is indulsz majd. A két verseny időpontja elég közel van egymáshoz és bár senki se vág neki így egy megmérettetésnek, de nem tartasz tőle, hogy egy esetleges sérülés keresztülhúzza a Világkupával kapcsolatos terveidet?


ED: - Mindenképpen indulok a Világkupán is. Sérüléstől nem tartok és pár hetem szerencsére azért lesz még előtte regenerálódni is.


e: - Hogy zajlik az időzítés nálad egy-egy megmérettetésre, mennyiben térsz el a folyamatos készülésed programjától?


ED: - Általában az utolsó egy-két hétben szeretek kicsit rápihenni a meccsekre. Ez nem azt jelenti, hogy nem edzek, hanem inkább rövidebb, pörgősebb, amit ilyenkor csinálok!


És nagyon fontos a mentális készültség is. Egy-egy verseny vagy meccs közeledtével egyre többet jár a fejemben a következő kihívás, nap közben és elalváskor is. Ilyenkor átgondolom a lehető legtöbb szituációt és megoldást, ami előfordulhat egy adott meccsen.


Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk! Sok sikert nektek a Bellator 177 / Bellator Kickboxing 6 gálához április 14-én. Természetesen továbbra is figyelemmel követjük a Szigetszentmiklós-Tököl SE körötti történéseket!


Az alábbiakban Dávid legutóbbi, Sébastien Pace elleni meccsét tekinthetitek meg, melyet Franciaországban, a Power Trophy gálán vívott.


https://youtu.be/P2q9_s_dIOA