ACB 54 "Supersonic" Manchester eredmények

ACB 54! Erősen bekezdte az idei évet az ACB. Még csak március van, de a szervezet már megjárta Amerikát, Ausztriát, Lengyelországot, Manchestert és terítéken van Tadzsikisztán, Franciaország és Oroszország is.

ACB 54


Komoly gála lett a manchesteri ACB 54, így elég nehéz lehetett a bónuszokat kiosztók dolga is, hiszen a 10000 USD nem mindennapi összeg a harcosoknak, látványból pedig adódott bőven. Több szép kiütés, sub és nem várt meglepetés is adódott. A 23 meccses (!) műsor a nézők számára elég gyorsan telt, ami a meccsek minőségének, tempójának volt főleg köszönhető. Természetesen minden más egyéb is nagyon a helyén volt, hiszen az ACB által használt fény-show, kivetítők a világon bárhol megütik a szintet.


Az első nagy meglepetés az ACB 54 gálán talán Robert Whiteford győzelme volt az ex-UFC harcos Nam Phan ellen, akit állva subolt egy durva guillotine-val, 21 másodperc alatt. Mikor elengedte, Phan a padlóra csapódott, mint Machida egykor Jon Jones ellen.


https://twitter.com/acb_league/status/840650394875379715

Az ezt követő 13 meccsből az ACB 54-en 10 idő előtt ért véget, ami nem kis izgalmat okozott a nézőknek! Ibragim Chuzhigaev és David Mitchell sokszor adok-kapok csatáját pont ez, ill. a technikás megoldások a földön tették izgalmassá. Végül Chuzigaev megfejtette ellenfelét a harmadik menetre és TKO győzelmet aratott.


Több izgalmas csata jött, Andy DeVent pedig egy brutális TKO-val fejezte be meccsét az elsőben Danny Mitchell ellen. Ez a meccs szintén megér egy misét. Ritkán látni ilyen erőt ebből a pozícióból.


https://twitter.com/acb_league/status/840670399339868162

Az utolsó pillanatban beugró lengyel Adam Zając-nak nem volt szerencséje. Az elején pár ütésváltásból jobban jött ki, de Abdul-Rakhman Dzhanaev fokozatba kapcsolt és a másodikra olyan pontosakat talált és olyan sokszor, hogy a bíró megelégelte a látottakat.


Batraz Agnaev finise szintén nagyon meggyőző volt. Ellenfele Max Nunes egy komoly tehetségnek tartott harcos, akiben sok a potenciál. Agnaevet azonban mindez nem érdekelte. Az elsőben befejezte TKO-val a találkozót.


https://twitter.com/acb_league/status/840677146213384193

Joshua Aveles és Amirkhan Adaev meccse szintén igen izgalmasra sikerült. Adaev jobban kezdett ugyan, de a másodikra fordulni kezdett a kocka. A meccs végig ment és furcsán, de döntetlenre hozták ki. Utólag - hibára hivatkozva - megosztott pontozásra változtatták az eredmény, Aveles javára.


Ali Bagov és Bubba Jenkins csatája szintén nem mindennapira sikerült. Az első menet többnyire kiegyensúlyozott volt, bár a birkózás terén az igen komoly eredményekkel bíró Jenkins jött ki jobban. Bagov azonban a másodikra lefárasztva ellenfelét végül a hátára jutott, majd egy szabadulási kísérletkor subolni tudta.


A szintén utolsó pillanatban beugró Aurel Pirtea mindenkit meglepett, hiszen a helyi kedvenccel nem csak állva vette fel a versenyt, de a másodikban egy levitelnél el is altatta Saul Rogers-t egy guillotine-val.


https://twitter.com/acb_league/status/840691324177272832

A Conor McGregor termében, John Kavanagh kezei alatt edző Ion Pascunak már nem volt ilyen szerencséje. A román harcosnak bár akadtak szebb pillanatai, Aslambek Saidov egyhangúan verte három menetben.


A Brendan Loughnane vs Mike Wilkinson találkozó szintén egy csúnya, ám látványos kiütéssel végződött az első menetben és el is érkeztünk a várva várt főmeccshez. Mamed Khalidov és Luke Barnatt nem teketóriáztak! Igazi adok-kapok volt az a 21 másodperc, amíg a meccs tartott. Aztán jött az overhand és Barnatt lement. A 36 éves Khalidov, a KSW első félnehézsúlyú bajnoka és jelenlegi középsúlyú uralkodója zsinórban 13. győzelmét húzta be a hétvégén!


https://www.youtube.com/watch?v=5r7BqOr6IVI

Nem csak az ingyen stream vagy a Frank Mir kommentár miatt mondjuk: az ACB 54 tényleg egy nagyszerű gála volt. Várjuk a folytatást! Az ACB egyébként gáláik után szinte azonnal feltölti meccseit Youtube csatornájukra, melyet ITT találtok.