Magyar boksz - Mozgalmas hét előtt

Mozgalmas hét előtt a magyar boksz! Ahogy arról nemrégiben hírt adtunk, Balzsay Károly kijelölte az U22 ökölvívó EB-re utazó magyar csapatot, a srácok most pedig bevetésre indulnak!

magyar boksz u22 braila lead


Az EUBC (Európai Ökölvívó Konföderáció) új kezdeményezéseként március 14 és 22 között a romániai Brăilaban rendezik meg az U22 (Under 22, azaz a 22 alattiak) korosztály legjobbjai számára az I. Európa-bajnokságot. A három napos budapesti, meghívásos, korosztályos válogató bajnokság után a versenyzők két hetes edzőtáborozásra vonultak, melynek az első hete végén Balzsay Károly szövetségi kapitány kihirdette az ökölvívó EB-n hazánkat képviselni hivatott csapatot.


A héten pedig két irányba is elindultak csapataink. Az egyik osztag a már említett romániai Brăilaban szerepel, az ott első alkalommal megrendezésre kerülő U22-es Európa-bajnokságon, a másik pedig a hagyományos hallei Kémia Kupán (Chemistry Cup) indul.


EUBC U22-es Európa-bajnokság
2017. március 13 - 22.
Brăila, Románia


Ökölvívók:


49 kg Virbán Gábor
52 kg Szaka István
56 kg Csóka Nándor
60 kg Könnyű Richárd
64 kg Kovács Richárd
69 kg Kozák László
75 kg Árpád Viktor
81 kg Tallósi Péter
91 kg Hámori Ádám


Ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány: „A nemzetközi szövetség új korcsoportot hozott létre a tizennyolc és huszonkét év közötti ökölvívóknak, akik így külön Európa-bajnokságon is megmérkőzhetnek. Itthon kicsit elébe is mentünk mindennek, október óta fut ugyanis az U22-es programunk, amelynek keretében ebben a korcsoportban tizenkét sportolónak megelőlegezett támogatást nyújtunk." - mondta Balzsay.


„Bízom benne, hogy sikerül megszüntetnünk az ifjúsági korosztályból a felnőttek közé történő átmenetre jellemző lemorzsolódást" – fejezte ki reményét a csapatát a tokiói olimpiára készítő Balzsay.


A másik verseny a hallei Kémia Kupa, mely egy nemzetközi ökölvívó torna Németországban. Idén a versenyt március 13 - 18 között tartják, azon az alábbi, a válogatottba be nem került magyar versenyzők vesznek majd részt:


64 kg Fodor Milán
69 kg Bacskai Balázs
75 kg Hegyi Barna


Sok sikert kívánunk mindenkinek!


/A MÖSZ sajtóanyaga nyomán/