Ütközet előtt – Pokorni Milán

A tavalyi évben kevesebbet hallottunk Pokorni Milánról, de most hétvégén egészen Franciaországig utazik, hogy ringbe lépjen Nicolas Atmani ellen.


Hat magyar versenyző lép ringbe a hétvégén Franciaországban a Power Trophy 2017 elnevezésű gálán. Köztük Pokorni Milán, akinek ezt az alkalmat megragadva fel is tettünk néhány kérdést.


ellenfelem.hu: - A tavalyi évet szinte teljesen kihagytad. Sérülés vagy egyéb okai voltak?


 Pokorni Milán: - 2015-ben végeztem az egyetemen és megszereztem a mester diplomámat. Azon a nyáron öcsémmel, Ádámmal 6 hetet Thaiföldön töltöttünk és egy kőkemény felkészülést csináltunk végig. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen megnyertem a WKF Kick Box szövetség 81,4 kg-os profi K-1 Európa-bajnoki címét. Az iskolai tanulmányok után elkezdtem dolgozni és sajnos a 2016-os évemre ez rányomta a bélyegét, hiszen csak egyetlen meccset tudtam vállalni (igaz, azt első menetes K.O.-val nyertem a Győzelmek Éjszakája 8-on.)


e: - Testvéred, Ádám viszont nagyon aktív volt a tavalyi évben, és néhány értékes győzelmet is begyűjtött. Van köztetek egy egészséges "rivalizálás" vagy inkább motiváljátok egymást?


 P.M.: - Igen, Ádám tavalyi éve nagyon jól sikerült, hiszen többek között a W5 profi kickbox ligában is bemutatkozott. Kulissza titkot elárulva, kisgyerekként talán volt ilyen közöttünk, azonban mióta felnőttünk egyértelműen egymás karrierjét támogatjuk és motiváljuk egymást. Úgy gondolom, hogy példát mutatunk egymásnak sok mindenben, és ebből mindketten profitálunk a ringben.


e.: - A hétvégén Franciaországban Nicolas Atmani ellen lépsz majd ringbe. Mit tudni az ellenfeledről?


 P.M.: - Édesapámmal és edzőmmel, Pokorni Gáborral megnéztük az ellenfelem eddigi mérkőzéseit. Tapasztalt, rutinos bunyósról van szó, akinek már nagyon sok ringes meccse volt. Úgy találtuk, hogy inkább lábbal dominál a francia srác és kézzel keveset dolgozik, illetve az én stílusomtól eltérő, több mozgással járó mentalitásban dolgozik. Erre kidolgoztuk a stratégiát, ami alapvetően nem tér el az eddigi bunyómtól, szóval nagyon bizakodó vagyok!


https://youtu.be/FWlbXrYJdZ8

e.: - Aki követi az oldalatokat, az láthatta, hogy sok helyen megfordultatok a felkészülés során egy-egy sparring vagy közös edzés erejéig. Sikerült feloldani a "ringrozsdát"?


 P.M.: - Nagyon jó szakmai kapcsolatot ápolunk a Szigetszentmiklós-Tököl Kick Box SE csapatával. Két kemény és pörgős sparringot is sikerült összehoznunk, ahol Laszák Zoltánnal és Elszaszer Dáviddal két-két edzőmeccset bunyóztam. Az ebből levont következtetések nagyon sokat fognak érni szombaton. Emellett természetesen "otthon", a Fighting Kempo edzésein is rendszeresen sparringoltam az edzőtársakkal, tehát elég sok küzdelem van bennem és újra jól érzem magam a ringben.


e.: - Nem sok van hátra a mérkőzésig. Mentálisan hogy hangolódsz? Az ellenfélen és a taktikán jár az agyad inkább, vagy esetleg igyekszel a lehető legjobban kikapcsolni a ringbe lépésig?


P.M.: - Természetesen sokat gondolok a meccsre, hiszen nagyon várom már. Pénteken utazunk Franciaországba, addig még pár munkaóra és edzés hátra van, szóval most még van ami lekösse a figyelmem, szerintem ez jól is jön. Péntektől azonban egyértelműen kizárólag a meccsre koncentrálok, hiszen nem titkolt célom, hogy egy szép győzelemmel szeretnék hozzájárulni a magyar csapat sikeres szerepléséhez.


e.: - Kicsit előbbre tekintve. Vannak egyéb tervek is idénre, vagy most csak ezen a mérkőzésen volt a hangsúly?


 P.M.: - Egyenlőre erre a mérkőzésre koncentrálok, de természetesen legalább erre az évre előre tekintek. Idén szeretnék több hasonló vagy akár komolyabb gálán is szerepelni és győzni! Erre az évre tervezünk egy thaiföldi edzőtábort is, szóval mozgalmas és izgalmas évre számítok. Célom továbbá idén, hogy erősítsem a nevem nemzetközi szinten is a profik között és szeretnék egyre közelebb kerülni egy komoly, Eurosport szintű gálán való részvételhez.


e.: - Köszönjük Milán, és sok sikert kívánunk a hétvégi mérkőzéshez!


Milánon kívül ringbe lép még Franciaországban Elszaszar Dávid, Fábián Kristóf, Szőke László, Hanász Róbert és Gönczi Alex is!



Minden magyar harcosnak sok sikert kívánunk!