Heti összefoglaló (127.)

Akadt téma kül- és belföldön egyaránt a héten. Gálák, évfordulók és versenyek. Mindezekről most egy cikkbe szedve olvashatsz. Heti összefoglaló az ellenfelem.hu-n!


Hétfőn a jóga és a küzdősport kapcsolatáról szóló cikksorozatunk második részét hoztuk. 1985-ben ezen a napon mutatkozott be a profik táborában Mike Tyson. Ennek apropóján Iron Mike néhány gondolatát tolmácsoltuk Nektek.


Kedden az alvás és a pihenés fontosságáról cikkeztünk. A megfelelő pihenés és regenerálódás nélkül a teljesítményünkből sem tudjuk kihozni a maximumot. Fontos, hogy időt adjuk szervezetünknek, hogy ismét feltöltődjön! Az Esztergom-Kertváros Kupa eredményeiről mi is beszámoltunk, ahol több, mint 150 versenyző küzdött az érmekért. Március 25-én jön a GLORY 39, ahol két címmeccsen kívül valószínűleg számtalan parázs csatát láthatunk majd! Ezt harangoztuk be az este.



Szerdán az idei - első alkalommal két naposra tervezett - Grappling Magyar Bajnoksággal foglalkoztunk, amire a nevezési határidő ezen a napon zárult le. Egy másik jeles évforduló is jutott erre a hétre. Ezen a napon volt 46 éve, hogy Joe Frazier meglepte első profik között elszenvedett vereségével Alit!


Csütörtökön a Budapest Top Team sűrű programjáról írtunk. A fővárosi csapat szinte versenyről versenyre járt az elmúlt hetekben. Most épp egy WMMAA Open-en lépnek majd ketrecbe Peszlen Ferenc tanítványai. Pokorni Milánnal készült interjúkat olvashattátok az este. Milán és további 5 magyar versenyző Franciaországban léptek ringbe a hétvégén.



Pénteken a A III. Jász Viadalt nyílt sport ju-jitsu versenyt harangoztuk be, amit a jövő héten szombaton rendeznek majd Jászberényben. Este a legendás, 300 meccses, 95%-os győzelmi aránnyal bíró, sokszoros Lumpinee bajnok, Namsaknoi gondolatait olvashattátok a muay thai-ról.


Szombaton a Power Trophy 2017 gáláról írtunk, ahol Pokorni Milán és Elszaszer Dávid mellett még 4 magyar lépett ringbe. Azóta az eredmények is kiderültek: Elszaszer Dávid és Gönczi Alex is győzni tudtak! Dávid ellenfele a harmadik menetben bedobta a törölközőt, Alex pedig pontokon nyert.


https://www.instagram.com/p/BRiNwCrBfgd/

Remekeltek birkózóink is, hiszen öt magyar győzelem született a IV. kadet kötöttfogású Fekete Gyémánt Kupán. A nemzetközi viadalon 16 ország, 185 birkózója próbált szerencsét. A magyarok közül diadalmaskodni tudott súlycsoportjában Bak Gergely, Putnoki Zsolt, Takács István, Szőke Alex és Vátzi Bálint is.


De három érmet Zágrábból is elhoztak sportolóink! A felnőtt kötöttfogású nemzetközi versenyen, a Zagreb Openen Lőrincz Viktor és Lám Bálint is megnyerte döntő mérkőzését. Viktor a 85 kilóban szerb, míg Bálint a 130 kilóban orosz versenyzőt vert meg az aranyéremért. A nap harmadik magyar érmét a 98 kilogrammos Németh Iván szerezte, aki harmadik lett súlycsoportjában.


Az esti pihenéshez Kron Gracie saját dokumentumfilm-sorozatának második részét hoztuk.


Vasárnap a bakui judo Grand Slam-viadal magyar vonatkozású eredményeiről írtunk, illetve a hajnalban rendezett UFC gáláról is ejtettünk pár szót. Mozgalmas hét volt!



Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!

ellenfelem.hu - A harcos közösség