Bemutatkozik a Mega Tech Thai Box SE

Ismét jelentkezik csapatbemutató rovatunk! Ezúttal a tatabányai Mega Tech Thai Box SE a vendégünk!

Mega Tech csapatkép lead

A Mega Tech Thai Box SE 1998 március 5.-én kezdte meg foglalkozásait és 2001 április óta hivatalos egyesületként folytatja tevékenységét. A tatabányai sport klubot két barát alapította. Molnár Endre az elnöki teendőket látja el míg Bányász Adrián a szakmai munkáért felelős. Adrián egyébként muay thai-ból és kick-boxból is edzői végzettséggel rendelkezik.


Az egykori thai box többszörös magyar bajnok és világbajnoki ezüstérmes, emellett fekete öves kungfus. De sok évig foglalkozott ökölvívással is. Adrián rettenetes fontosnak tartja a továbbképzést. Ő maga eddig összesen egy évet edzett és tanult Thaiföldön ilyen célból. De folyamatosan képzi magát az ökölvívás területén is. Ez a versenyzői múlt és szakmai háttér az, ami a gerincét alkotja az oktatásnak az egyesületben.


Az egyesület tagjai thai box mellett versenyeznek K1-ben és ökölvívásban is! Sok magyar bajnoki címet és nemzetközi eredményeket is felhalmoztak a tatabányai fiatalok. Busai Gergely, András Péter, András Nikoletta, Herceg Alex Valentin, Szemes Antal és még sorolhatnánk a neveket! Ökölvívásban Sebestyén Laura személyében pedig magyar bajnokot is avattak!


Az egyesület több csoporttal dolgozik. Nagy hangsúlyt helyeznek az utánpótlásra, ami Adrián szerint nagyon kényes feladat, mert nem csak bunyózni kell megtanítani a lurkókat, hanem az életre is nevelni kell őket. Meg kell tanulniuk csapatként dolgozni és tisztelni szüleiket, tanáraikat, oktatóikat és egymást! A gyerekek mellett felnőtt versenyzők, hobbisták, öregfiúk és fogyni vágyó hölgyek is előszeretettel látogatják tréningjeiket.


Adrián, aki nyár óta a Magyar Muaythai Országos Sportági Szakszövetség szövetségi kapitánya is lett, pár hónapja felkérte Varga Miklós barátját, egykori többszörös magyar bajnok és válogatott bokszolót, hogy segítse munkáját. Azóta is kiválóan kiegészítik egymást. A csapat nem unatkozik, hiszen a rengeteg edzés, versenyzés mellett edzőtáborok, válogatott hétvégi edzőtáborok és a minden évben megrendezésre kerülő - immár tatabányai hagyományként funkcionáló - Mega Tech Kupa minden idejüket kitölti.


Mega Tech Bányász Adrián, Herceg Alex Valentin


Nagyon jó kapcsolatot ápolnak  a TSC ökölvívó szakosztályával is, amit Rózsa András vezet!


"Bandi bácsiék nagyon sokat segítettek nekem amikor meccsekre készültem. Csokor Zoli, Udvari Ati, Pulai Jani, Berki Karcsi, Varga Mityus. Jó visszaemlékezni a sok fülesre amit kaptam." - emlékszik vissza Adrián.


Emellett rendszeresen együtt táboroznak és szoros barátságot ápolnak a pápai és győri Koko Gym-mel, amiket Korpics Gábor és Kókai Gábor irányítanak!


Adrián szókimondóan rátér arra is, hogy a muay thai sportág területén gyökeres változásokra van szükség itthon és nagyon reméli, hogy valami el is indult. De az út még rögös és rengeteget kell tenni azért, hogy a sportágat méltóan képviseljék. Akkor, a jövőben ez a sportág is méltóan képviselheti hazánkat, remélhetőleg az ötkarikás játékokon!


https://youtu.be/q6S7vxL3Xz8