Elszaszer Dávid - Célegyenesben

Elszaszer Dávid a célegyenesben van, hiszen közel egy újabb komoly, nagy meccs, melyhez csőlátás és nagy koncentráció szükségeltetik. Lássuk a részleteket.

Elszaszer Dávid


Csatlakozva az év elején profi nemzetközi küzdelmeket vívó küzdősportolóink sorához, Elszaszer Dávid Franciaországban lép majd március 11-én a kötelek közé. Ellenfele a helyi kedvenc, az avignoni Sebastian Pace lesz, akivel egy komoly superfightot vívnak majd 75kg-ban, K-1 szabályok szerint.


Dáviddal az elmúlt év végéről, az idei év elejéről, csapattársa és barátja, Laszák Zoltán Karim Ghajji elleni visszavágójának készületeiről és arról beszélgettünk, mi mindent tartogat neki még az idei év, ill. mik a tervei. Következzen interjúnk!


ellenfelem.hu: - Szia, Dávid! Legutóbb tavaly év végén, a Győzelmek Éjszakája 8 gála kapcsán adhattunk hírt rólad, ahol 74kg-ban, 3x2 percben vívtál egy K-1 csatát. Mesélnél kicsit róla az olvasóknak, hogy hogyan zárult ezek után az év vége, ill. hogyan indult a 2017-es éved és mi minden történt eddig?


Elszaszer Dávid: - Azon a meccsen egy kemény, pörgős ütközetben sikerült győzelmet aratnom. Nekem az volt a levezető mérkőzés a tavalyi évben, de persze az edzések folytatódtak. A két ünnep között sikerült egy kicsit pihenni, de januárban folytattuk a kemény edzéseket, mert kiderült, hogy én vagyok az egyik magyar harcos, akit meghívtak, hogy szerepeljen egy francia profi K-1 gálán, márciusban!


A 2017-es év egyébként jól kezdődött. Januárban sikerült megnyernem az első versenyt, amin elindultam franciabox full-contact szabályrendszerben. Az idei Karlovac Európa kupán csak tatamin indultam, mivel közeledik a márciusi gála és edzőmmel, Gnyálin Istvánnal úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk meg egy esetleges sérülést a ringbe lépésemmel. Innen két ezüstéremmel tértem haza.


Elszaszer Dávid akcióban

e: - Március 11-én tehát nagy csatába indulsz, melyet a Canal+ csatorna is adni fog. Ellenfeled egy helyi harcos, Sebastian Pace lesz. Mikor lett biztos, hogy megküzdesz vele? Mit érdemes tudni ellenfeledről, ill. mi az, amire a leginkább fókuszáltok majd mestereddel vele kapcsolatban?


ED: - Már decemberben volt róla szó, hogy lenne ez a lehetőség, de csak január elején lett lefixálva. Az ellenfelem egy nagy rutinnal rendelkező harcos, sok profi meccs áll már mögötte. Beleáll a belharcokba és onnan szokott dolgozni kemény ütésekkel és hatalmas befejező hátsólábakkal. Sok mozgással, változatos bunyóval akarok győzelmet aratni.


e: - Milyen célokat tűztél ki, vagy milyen újévi fogadalmat tettél - ha tettél - magadnak az idei évre a versenyzés kapcsán?


ED: - Újévi fogadalmakat nem nagyon szoktam tenni, ha valamit akarok, akkor azt elhatározom, és onnantól arra koncentrálok. De célokat természetesen tűztem ki. Az első ez a már említett márciusi gála, amin minél jobban szeretnék teljesíteni. Aztán meg akarom nyerni a budapesti világkupát májusban, ősszel pedig a budapesti Kickbox Világbajnokságot full-contactban. Ezek a főbb céljaim idénre. De természetesen az év többi részében is várom az olyan lehetőségeket, amilyen ez a márciusi gála!


e: - Márciusban te, áprilisban Laszák Zoli következik. Ahogy elmondta nekünk, most is inkább édes teherként, ajándékként tekint a lehetőségre, így nem érez extra nyomást a nagy meccs, a televíziós közvetítés és címvédés kapcsán. Te hogy érzel, amikor a saját meccsedre gondolsz?


ED: - Én sem vagyok az a nagyon túlizgulós típus. Azért csinálom a küzdősportot, mert szeretem csinálni. Innentől kezdve én sem teherként élem meg. Inkább várom már ezt az ütközetet is!


e: - Más stílust képvisel a te ellenfeled és mást Zolié. Hogyan tudjátok összehangolni készüléseteket és segíteni egymást?


ED: - Szerencsére Zoli is és én is könnyen tudunk alkalmazkodni. Meg aztán elég régóta dolgozunk együtt, hogy tudjuk segíteni egymást! Az elmúlt időben sok edzőmeccsen vettünk részt bokszolókkal, kempósokkal és különböző stílusú ringes harcosokkal, ezzel növelve a meccsrutint. Amennyire az időm engedi, szerencsére be tudok rakni a délelőttökre erősítő és állóképességi edzéseket, így az esti edzésen főleg a technikai és taktikai dolgokkal foglalkozunk.


Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk! További sikeres felkészülést kívánunk és reméljük, hogy egy szép győzelemmel térsz majd haza! Szurkolni fogunk neked!