UFC Fortaleza - Őrségváltás és kemény csaták

Az egész hét elég mozgalmas volt, de a hétvégére igazán besűrűsödtek a dolgok! A koreai Road FC, az ACB, a Kunlun Fight, az EFN, az FFC, a FEN, a One FC, a Pancrase mind gálákkal jött, ráadásul a David Lemieux és Curtis Stevens bokszmeccs is most volt. Cikkünk írásának idején a Max Muay Thai gála és még egy Superkombat show még hátra van! Erre tett aztán az UFC rá még egy lapáttal. A UFC Fortaleza gálát telt ház mellett, több, mint 14000 rajongó szeme láttára tartották a brazíliai városban. Nézzük az eredményeket!

UFC Fortaleza lead kép


Az UFC Fortaleza bár nem volt nagy nevektől mentes, mégis, nagy része a sportot szorosabban követők részére mondott inkább valamit. Ez viszont Brazíliában nem gond, hiszen a sajátjaiknak nagy elánnal szurkolók - ahogy ezt fentebb említettük - megtöltötték a csarnokot és a szokásosan nagy hangerőt produkálták.


A legendás Vitor Belfort a TRT betiltása óta látványos fizikai átalakuláson ment át és bár jó formában volt, gyorsasága, reflexei, védelme nem a régi. Az új, feltörekvő nagyágyúk sorait erősítő Kelvin Gastelum átgázolt rajta. Az eredetileg öt menetre kiírt mérkőzés az elsőben befejeződött.


https://twitter.com/FS1/status/840805182686416896

Nagy skalp ez Gastelum számára, aki győzelme után portugálul szólt a tömeghez, énekelve köszöntötte születésnapos édesanyját és még Anderson Silvát is kihívta. Saját elmondása szerint legendákra vadászik. Érthető is, hiszen a jól hangzó nevek általában szebben jövedelmező meccseket is jelentenek és az áhított címmeccshez is közelebb viszik.


Edson Barboza. Mit lehet mondani Edson Barbozáról? Egyszerűen brutális. A hosszú, őrült kiütések sorát egy újabbal gyarapította, amikor is a második menetben Beneil Dariush-t elküldte az árnyak földjére. A csattanó hang feledhetetlen!


https://twitter.com/UFCONFOX/status/840790302549917697

Shogun győzelme minden fanatikus, a sportot régóta követő rajongó számára örömöt okozott. Fantasztikus volt látni, ahogy a nem éppen okosan küzdő Gian Villantéval megfizettette az árát a 35 éves, még mindig veszélyes, meglepetésekre képes Shogun. Érthetően a tömeg is robbant örömében szeretett harcosuk győzelmének láttán.


https://twitter.com/UFCONFOX/status/840799332827709440

Jussier Formiga és Ray Borg mindketten elképesztőek a földön és bár küzdelmük csak nyomokban tartalmazott földharcot, ezekben a pillanatokban is bőven volt mit tanulmányozni. Élvezetes, nagyszerű küzdelem volt, Borg pedig könnyen lehet, hogy legközelebb a címért mehet, bárki is nyerje a Mighty Mouse Johnson vs Wilson Reis csatát.


https://twitter.com/ufc/status/840780064732016640

Bethe Correia és Marion Reneau küzdelme egy három menetes, oda-vissza csata volt. Renau okozott pár kellemetlen pillanatot a brazilnak, de a meccs végül döntetlen lett. Valószínűleg egy újrázásnak is lenne értelme, hogy egyértelműen kiderüljön valami, de, hogy lesz-e ebből valami, azt nem tudni.


https://twitter.com/ufc/status/840774113815814144

Tim Means és Alex Oliveira esetében egy ilyen újrázást láthattunk, igaz, más okokból. Első küzdelmük érvénytelenül végződött, miután Means illegális technikát használt, a mérkőzést pedig leállították. Oliveira, a brazil Cowboy mostanra igen csak összeszedte magát - körbeverte Meanst az első menet elején, aztán nekiállt, hogy mutasson egy kis grapplinget is és be is fejezte Means-t.


Kevin Lee és Francisco Trinaldo küzdelme sem volt akármilyen! Trinaldo majdnem kétszer is befejezte az első menetben a találkozót, de Lee visszajött, majd a másodikban egy brutális fejrúgással talált, aztán subolta Trinaldo-t. Sergio Moraes és Davi Ramos küzdelme már koránt sem volt ilyen izgalmas. Moraes ugyan behúzta a meccset, de ezen győzelme sem lesz egy sokáig emlegetett pillanat.


Michel Prazeres nem éppen a finiseiről ismert, de Josh Burkman ellen ez most sikerült neki! Miután állva nem sikerült befejeznie a meccset még egy komolyabb GnP után sem, így végül subolta ellenfelét!


https://twitter.com/ufc/status/840730948060688384

Joe Soto és Rani Yahya meccse szintén végig ment, Soto pontokon húzta. Furcsa és szomorú is volt valahol látni, hogy ezen a szinten is előfordul még ilyen, de a második után Yahya-t a sarokba kellett cipelni, annyira le volt fulladva. Összességében tehát a UFC Fortaleza képében egy elég izgalmas, pofás kis gálát kaptak a Brazil rajongók!