A sikerek útján - Nardelotti Zoltán

nardelotti-zoltan-ellenfelem


Sorozatunk legújabb darabjában a győri Unicentrál Bull's Kick-box & Thai-box SE versenyzőjével, a 2013-ban WAKO Junior Európa-bajnoki II. helyezett, 2014-ben WAKO Junior K-1 Világbajnok és IFMA Muay Thai Európa-bajnokságon II. helyezett, majd a WFC szervezet fél-profi Világbajnoki címét is besöprő fiatal harcossal, Nardelotti Zoltánnal beszélgettünk a kezdetekről, sportról, sérülésekről és egyebekről. Következzenek hát Nardelotti Zoltán szavai!


ellenfelem.hu: - Mikor és hogy kerültél kapcsolatba a küzdősportokkal?


Nardelotti Zoltán: - Kiskoromban nagyon sokszor néztem Jackie Chan filmeket és nagyon megtetszett, amit csinált. Már akkor szerettem volna küzdő-sportolni, s később elhatároztam, hogy ha lehetőségem lesz, én is szeretnék ezzel foglalkozni. 2007-ben volt egy Kempo bemutató az iskolánkban, ennek nagyon megörültem, és ezzel elkezdődött a küzdősport pályafutásom. Ahogy telt az idő, egyre jobban elragadott a ring világa és a versenyzés, a megmérettetés lehetősége.


e: - Mi fogott meg leginkább a kickbox-ban, ami miatt végül mellette döntöttél?


NZ: - Leginkább az, hogy néztem azokat a harcosokat, akik már ott vannak a világ élvonalában és én is közéjük szerettem volna tartozni, hogy elismerjék azt, amit csinálok.


e: - Mik a főbb elért eredményeid eddig?


NZ: - 2013-ban WAKO Junior Európa-bajnoki II. helyezett lettem, K-1 szabályrendszerben, 2014. szeptember első felében sikerült megszerezzem az első K-1 Világbajnoki címem a WAKO Junior Világbajnokságon, majd szeptember második felében az IFMA Muay Thai Európa-bajnokságon II. helyezett lettem az első nemzetközi Muay Thai versenyemen, novemberben pedig megszereztem a WFC szervezet fél-profi Világbajnoki címét.


e: - Voltak olyan komoly sérüléseid, kerültél olyan helyzetbe, ami miatt komolyabban pihenőre kényszerültél, netán azon is el kellett gondolkodnod, hogy folytasd-e tovább?


NZ: - Hála Istennek azt mondhatom, hogy még nem volt ilyen, és remélem ezután sem lesz!


e: - Melyik győzelemre, eredményedre vagy eddig a legbüszkébb és miért? Mesélnél róla kicsit bővebben?


NZ: - Igazán a WAKO Világbajnoki címemre és a WFC fél-profi Világbajnoki címemre vagyok a legbüszkébb. Nem csak azért, mert Világbajnoki címek, leginkább azért is, mert ezeken a versenyeken bunyózhattam azokkal a srácokkal, akik a legjobbak az országukban, és a kategóriánkban, és őket sikerült legyőznöm.


e: - Ki vagy kik voltak Rád a legnagyobb hatással, kiktől tanultál a legtöbbet?


NZ: - Legnagyobb hatással elsősorban persze a szüleim. A kezdetektől végig mellettem állnak és segítik az utamat minden értelemben. Az edzőm, Csányi János, aki mindent megtesz, hogy kihozza belőlem és edzőtársaimból a legtöbbet. A segédedzők, edzőtársak is, akik segítették és segítik a felkészülésem minden versenyre, s ha esetleg nem menne valami, habozás nélkül segítenek kijavítani. Nem utolsó sorban a barátnőm, aki szintén figyel a fizikai és lelki épségemre, és biztat minden kihívás előtt.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="4363,4366,4364,4367,4368" orderby="rand"]

e: - Beszélnél egy kicsit a csapatodról, edződről nekünk?


NZ: - A csapatom a győri Unicentrál Bull's Kick-box & Thai-box SE. Itt mindent megtaláltam, ami ahhoz kell, hogy a tőlem telhető legjobb lehessek. Az edzőnk, Csányi János, aki nem csak előteremti az anyagiakat és a lehetőséget arra, hogy ott lehessünk a rangos versenyeken is, de felkészít technikailag, segít a kondíciónk javításában, és törődik a lelki világunkkal is. Nem sok edző törődik így a sportolóival, mint Ő velünk. Nagyon sokat köszönhetünk neki. A csapatunkban sok rutinos, tapasztalt, és technikás csapattárs van, és segédedzők, akik - mint említettem - a legjobbat próbálják kihozni belőlem, s én is belőlük. Ők is elértek már Világbajnoki címet, nemzetközi eredményeket, elismert sportolók. A termünk jól felszerelt, pao haspajzs, ütő-, rúgópárna, és zsákok szép számmal van nálunk, amiket minden edzésen használunk.


e: - Mit adott Neked, ill. mi az, amire megtanított a sport?


NZ: Megtanított a tiszteletre, az alázatosságra, és a kitartásra, a küzdeni akarásra. A versenyekre készülésnél pedig egyikből sem lehet hiány.


e: - Mikor és hol láthatunk téged legközelebb akcióban?


NZ: - A legközelebbi verseny időpontját sajnos még nem tudom, de készülünk és készülök minden kihívásra.


e: - Mi a legjobb tanács, amit valaha hallottál és kitől hallottad?


NZ: - A legjobb tanácsot az edzőtársamtól, Grónai Sándortól kaptam. Ha már úgy érzem, nem bírom tovább, gondoljak arra, milyen szerencsés vagyok, hogy idáig eljutottam, többre vagyok hivatott, és adjon ez erőt a folytatásra, biztasson és táplálja az akaratom.


Köszönjük Zoli! További sok sikert kívánunk és reméljük hamarosan ismét a szorítóban láthatunk majd téged, valamint beszámolhatunk újabb sikereidről!