WAC 2015 - 6 magyar érem az első napon

Egy arany, négy ezüst és egy bronzérem az első nap mérlege a magyar Zen Bu Kan Kempo válogatott portugáliai szereplésének. A WAC versenyére mintegy 70 országból érkeztek versenyzők, a bajnokság első napján a gyerek küzdelmek zajlottak kora reggeltől késő estig.


Képkivágás


A mester és haladó kategóriákban a gyerek mezőnyben a tavalyihoz hasonlóan magas létszám alakult, nem volt ritka a 30-40 fős divízió sem.


Ezekben a versenyszámokban a magyar gyerekek jól szerepeltek, ahol egy esetben sikerült is tovább jutni a legjobb négy közé Tüdős Leventének, de lecsúszott a dobogós helyezésről, így negyedikként végzett.

Tóth Daniella, Csizmadia Dániel és Zabrodszkij Nikolaj is hajszállal csúszott le a dobogóról, ötödik és hatodik helyezésekkel zárták a fegyveres formagyakorlat és formagyakorlat versenyszámokat.

A válogatottat Takács Attila 5. dan Kyoshi és Palotás Ferenc 5. dan Kyoshi  vezeti, aki tavaly is sikerrel működött nem csak a pást szélén, a csapat egybetartásával, hanem a különböző versenyszámokban is.- Technikai versenyszámokban sajnos nem értünk el dobogós helyezéseket, ez több okkal is magyarázható,  a vb pontozási szempontjai számunkra egy picit szokatlannak bizonyultak, illetve a technikai számok szubjektívebbek, mint a küzdelmi versenyszámok - összegezte Takács Attila, Sensei.Hozzátette: Nagyon sok alkalommal egy tizeddel csúsztak le versenyzőink a dobogóról, 40-50 induló közül negyedik-ötödik helyezéseket értek el több versenyszámban, és egy kis szerencsével ezek érmes helyet értek volna.


A Sensei kiemelte: a Zen Bu Kan Kempo stílus erősségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy versenyzőink szinte minden fajta küzdelmi versenyszámban értek el érmes helyezéseket.


Tóth Daniella light-kick versenyszámban és rumble sparringban ezüstérmet szerzett, semi-contact küzdelemben pedig bronzérmet.


Képkivágás9


Csizmadia Dániel aranyérmet szerzett semi-contactban, Tüdős Levente pedig ezüstérmes lett a világbajnokságon.


Koncz Gábor Mester elmondta: nagyon örülök Dani sikerének, sajnálom azonban, hogy Dana és Dani az önvédelem versenyszámban lecsúsztak a dobogóról, de így is a nyolc közé jutottak 35 versenyzőből, ami nagyon szép eredmény.


- Dani kitartó munkával jutott ki a világbajnokságra, a válogatott keret tagjaként és a döntőben is nagyon szép győzelmet aratott, 5-0-ra verte ellenfelét - mondta Kordás István és Koncz Gábor Renshi-k.


Zabrodszkij Nikolaj semi-contact versenyszámban állhatott fel a világbajnoki dobogó második fokára.


Palotás Ferenc mester elmondta, hogy hosszú évek kemény munkája a mai sikeres eredmény. A felnőtt versenyzők holnap lépnek tatamira és tőlük is érmeket várnak a csapat vezetői.


forrás: Zen Bu Kan Kempo