Haraptak a Grizzlyk Debrecenben

A Global Grappling fordulók rendszeres (és sikeres) résztvevői a Grizzly Grappling Team tagjai, az elmúlt hétvégén Debrecenben rendezett forduló egy kis pluszt hordozott magában, hiszen hazai pályán bizonyíthattok a csapat tagjai, illetve a Bocsok bemutatkoztak a Gi-s versenyszámban is. A csapat eredményeiről Fekete Dániel és Kiss László írt nekünk.


grizzlydebrecen


 Elsőként következzenek a Bocsok és Fekete Dániel:


A Global Grappling legutóbbi fordulóján a bocsok hazai közönség előtt bizonyíthattak. Ilyenkor mindig nagyobb az izgalom mint általában, bevallom én is jobban izgulok edzőként a megszokottnál.


Az izgalmakat nem csak a helyszín fokozta, hanem az is hogy a debreceni fordulón már 4 bocs lépett szőnyegre, és beneveztünk GI kategóriába is, illetve a Global Grapplingnek hála lebonyolíthattunk csapaton belül egy baráti mérkőzést is, éles körülmények között.


A legutóbbi versenyeken is lehetett látni a srácokon, de most már egyértelmű hogy a fiúk nem csak simán versenyezni jönnek, hanem nyerni. Míg kisebbek voltak, ha volt érem örültek, de ez már szerencsére nem elég. Nagyon nagy hajtást csináltak a srácok, aminek meg is lett az eredménye. Végtelenül büszke vagyok rájuk, mert amit edzésen tanulunk, azt végre is hajtják élesben, még akkor is ha közben becsúszik egy kis fájdalom, sírás.


A verseny a GI számokkal kezdődött. Kovács Kristóf miatt (CrossFire Gym által támogatott versenyző) érdekeltek voltunk most már ebben is. Kristóf hozta a megszokott formáját. Első GI verseny ide vagy oda, Kristóf magabiztosan hozta az összes meccsét. Rendületlenül menetelt a döntőig, amit természetesen meg is nyert!


Kristóf győzelmei megalapozták a csapat hangulatát a nap további részére. Kora délután kezdődtek el a noGI küzdelmek. Ez már „hazai pálya” volt számunkra. Ennek megfelelően vették az akadályokat a fiúk.


Nagy Tamás (CrossFire Gym által támogatott versenyző)  ismét aranyérmet harcolt össze magának. Bátran kijelenthetem hogy Tomi a legerősebb a mezőnyében. Szívóssága, férfias hozzá állása a versenyzéshez, ismét az első helyhez vezetett!


Gedeon „Bucika” Vencel (CrossFire Gym által támogatott versenyző), valószínűleg túl sok Ronda Rousey meccset nézhetett, mert ez a harmadik verseny ahol zsinórban 20 mp-n belül rövidre zárja a dolgokat egy karfeszítéssel, ráadásul mindezt eggyel nagyobb súlycsoportban! Vencel egy magabiztos ezüsttel zárta a napot, bár az aranyhoz sem kellett sok. Legközelebb meglesz! Bucika nagyon veszélyes lesz a későbbiekben, ahogy versenyen is elkezdi csinálni a rá jellemző egyedi megoldásokat küzdelem közben.


Kovács Kristóf noGI-ben is magabiztosan menetelt a döntőig, ahol sajnos már nem az ő kezét emelték fel. Szó sincs vereségről, de sajnos egy sérülés közbe szólt, így maradt az ezüst.


Varga Márton manó kategóriában indult. Nagyon jó meccseket hozott a nézőknek. Mindkét meccsén nagyon kevés kellett volna neki hogy nyerjen. A rutin hiányzott csak. De nem baj. Egy versenyen ha nem nyerünk, akkor tanulunk. Tanultunk a hibákból és legközelebb Marci is éremmel fog távozni, ebben biztos vagyok. Most ez egy igen szép  negyedik helyhez volt elég!


A Global Grappling vezetése megengedte, hogy az egyik legkisebb bocsom is szőnyegre lépjen, és versenyen kívül, de verseny körülmények között kipróbálja magát. Ecsédi „Vasember” András, kora ellenére nem hazudtolta meg becenevét. Derekasan, acélos akarattal küzdötte végig élete első „versenyét”.


Nagyon jó verseny volt, nagyon sok jó meccsünk volt, a Fiaim nagyon ügyesek. Külön  jó érzés amikor oda jönnek hozzám mások is hogy látják, hallják hogy mennyire jön fel a csapat. És igen, jövünk fel!


Köszönöm a szülőknek a segítséget, köszönöm hogy ennyien eljöttek szurkolni, és külön köszönet a CrossFire Gym-nek hogy a csapat top versenyzőinek lehetőséget biztosít Debrecen legjobb CrossFit termében készülni a versenyekre!


Kiss László is rendkívül elégett volt versenyzőik teljesítményével, és külön kiemelt Kardos Péter aranyérmét, melyről bővebben is mesélt nekünk:


11039384_831063936959513_1380577901_n




Petivel 3 éve, teljesen a véletlennek köszönhetően ismerkedtem egy fesztiválon (hol máshol is találnék jó földharcost :) ), ott kérdezgetett a sportág felől és egyből meg is tetszett neki. Peti mielőtt csatlakozott hozzánk előtte a Szegedi Judo Klubnak volt a tagja, ahol zöld övfokozatig jutott. Nem mondhatnánk, hogy egyből sikert sikerre halmozott már az elején, mivel sok kis akadállyal kellett szembesülni, olyan mint új város, új csapat. A versenyekre kb 1.5 év után adta a fejét, kisebb nagyobb sikerrel, de még mindig nem volt az igazi. Láttam hogy több van benne. A csapattal mindig mondtuk neki, hogy ne aggódjon, minden meccsel csak több leszel, és ez a sok edzés egyszer be fog érni. Így is lett - 2014-ben Petit mintha kicserélték volna. Minden versenyen dobogós lett, és a legtöbbször döntős is! A kitartó szorgalmával és sportolói magatartásával tavaly megkapta Az Év Grizzly címet is!  2014-ben talán a legnagyobb küzdelme a szegedi Global Grappling forduló volt ahol, a döntőben csak hosszabbításban maradt alul Lakatos Sándortól, az ország talán egyik legsikeresebb földharcosától. Most viszont a debreceni versenyen 18 fős mezőnybe aranyérmet szerzett abszolút kategóriában!



Gratulálunk a Grizzly Grappling Team versenyzőinek a szép eredményekhez!