Szőnyeg után újra tatamin Szmolka Niki

szmolka_erem


A birkózószőnyeg után újra tatamin méretteti meg magát Szmolka Nikoletta. Ahogy korábban olvashattátok, Niki ezüstérmet szerzett a junior Országos Bajnokságon, ami ráadásul élete első birkózó versenye volt. Kezdésnek nem rossz, mondhatnánk.


A hétvégén azonban ismét Gi-t húz magára a XI. Hungarian Open alkalmából, és visszatér szeretett sportjához, a brazil jiu-jitsuhoz.


„Az birkózó verseny óta már az Openre készülök folyamatosan. Nem volt egyszerű időszak, kisebb sérülésekkel és betegséggel is küzdöttem az elmúlt hetek során, így most az erőnlétre fektettem nagyobb hangsúlyt. Emellett a BJJ Pécs és a Zselic SE Szigetvár csapatával készülök továbbra is. A felkészülésem mellett a gyerekek edzéseit vezényelem, amiben besegít még Csécsei Gergő és Krizsán Kristóf is.” – foglalta össze Niki az elmúlt időszak történéseit.


A pécsi felkészülésben egy kis extra segítséget is kapott Niki és csapata nem olyan rég.

„Birkózó edzőnk és csapatvezetőnk, Csécsei Gergő felkérte Dietz Gusztávot, hogy tartson nekünk edzést. Két edzés volt egy napon, ami alatt rengeteg új dolgot tanultunk, és nekem személy szerint hatalmas lendületet adott. Ha minden jól alakul, akkor lesz folytatása a közös munkának a jövőben is.”



[caption width="550" id="attachment_9694" align="aligncenter"]bjj_pecs_capa A közös edzés Dietz Gusztávval új lendületet adott Nikinek a hétvégi versenyhez.[/caption]

Rákanyarodva a szombati budapesti versenyre egy kis nosztalgiázás is belefér, a korábbi Hungarian Openekről jó emlékeket őriz Niki.


„Eddig két aranyéremmel büszkélkedhetek, első Hungarian Openem 2013-ban volt, a verseny előtt 8 hónappal kezdtem el az edzéseket. A tavalyin pedig szintén a legfényesebb éremmel térhettem haza"


Kíváncsiak voltunk rá, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett a szombati verseny után.


„Nyilván mindenki nyerni megy, és a legjobbat akarja nyújtani. A sportban minden megtörténhet. Amivel elégedett lennék, az természetesen a dobogó legfelső foka.”


Mondhatni nem lepett meg minket a válasz, és szorítunk majd Nikinek, hogy a legjobb eredménnyel zárja a holnapi XI. Hungarian Opent.