Heti összefoglaló (61.)

Mindenből jutott egy kicsit erre a hétre a hazai küzdősportban. Gálák, versenyek és szép eredmények. Mint mindig, most is igyekeztünk tájékoztatni Titeket, de ha valamiről mégis lecsúsztatok volna, akkor ezen a vasárnapon is újra leltározzuk a hét legfontosabb híreit, cikkeit és eseményeit. Ez a Heti összefoglaló!

IMG_0866


Hétfőn egy legendás mérkőzéssel indultunk, a Gracie vs Zulu csatát nézhettétek meg 1984-ből! Kihagyhatatlan! Megismételtük Szepesi Csengével korábban készített interjúnkat, annak okán, hogy Csenge egy héttel ezelőtt ismét Világbajnoki címmel gyarapította a magyar karate sportot. Este a a koffein is a teljesítmény növelése című cikkel zártuk a napot.


Kedden a hétvégi jubileumi X. Eger Kupa beharangozóját olvashattátok, majd egy remek fejrúgást tekinthettetek meg videó formájában, ezt pedig egy szakmai cikk követte, a fejmozgás alapjairól! Érdemes újra átolvasni!


zbk_pusztakez


Szerdán megismerhettük Gercsák Szabina gondolatait a junior világbajnoki címe kapcsán, aki elmondta, hogy egy álma vált valóra. Erre a napra is jutott egy videónk, amiben az A Klub felkészülésébe pillanthattunk be, a hétvégi X. Eger Kupára gyakoroltak a srácok. Este megvizsgáltuk a stratégia és a taktika közti különbséget. Edzők számára erősan ajánlott írás!


Csütörtökön egy másik hétvégi rendezvényt ajánlottuk Nektek, a BSK gáláját, melyen igazi Superfightok voltak terítéken. Videós összefoglaló keretében tekinthettétek meg a Harcosok Klubja 19. gálájának mérkőzéseit, melyek között akadtak egészen látványos összecsapások is. Jó pár érem, egészen pontosan 49 termett a cseh kick-box Openen a Halker-Király Team számára. Ezt olvashattátok még ezen a napon.


Czech-Open-2015-Halker-Kiraly-ellenfelem


Pénteki első cikkünkből kiderült, hogy kik alkotják a magyar kick-box válogatott Világbajnokságra utazó keretét. A hétvégén ismét kedvenc sportjában, brazil jiu-jitsuban versenyzett Szmolka Niki. Erről beszélgettünk vele. A fárasztó hét zárásaként a bokák megerősítésével foglalkoztunk kicsit.


Szombaton már éremről számolhattunk be, Pupp Réka bronzérmes lett az U23-as judo Európa-bajnokságon Pozsonyban! A délutáni pihenéshez egy szép könyökössel adtuk meg a hangot. Zárásként pedig a Cotto vs Canelo összecsapás felvezető műsorának első részét tekinthettétek meg.


De ezen a napon zajlott a BSK superfight gála is, Furkó László, Vidákovics Patrik és mások részvételével. Bunyóból sosem elég, válogatni pedig bőven volt miből, hiszen a jubileumi ZBK Eger kupa - ahol 26 klub 113 versenyzőjének 192 nevezése lett 6 versenyszámban, 63 kategóriába kisorsolva - és mosonmagyaróvári Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnokban tartott Vi-Gó SE K-1 és thai box gála is erre a napra jutott.


A BSK gálán Vidákovics Patrik egy nagyszerű testütéssel nyert Varjasi Viktor ellen az első menetben, az MMA mérkőzések egyikén Dióssi Csaba pedig pontozással győzött Kertész Máté ellenében.


Amit cikkünk írásakor az Eger kupával kapcsolatban biztosan tudni lehet, hogy az A Klub kempokái igen szépen szerepeltek! Eredményeik: Fórizs Lehel - B Viadal - 1. hely, Pálfalvi József - B Viadal - 1.hely, Gí föld - 2.hely, Csorba Dániel - A Viadal - 2.hely, Gí föld - 2.hely, Lévai László - A Viadal - 1.hely, Gí föld - 1.hely, Kunkli Tamás - B Viadal -  2.hely, Gí föld 1.hely, Barta Balázs - B Viadal 3.hely, Kérdő Ádám - B Viadal 3.hely


Mosonmagyaróváron Szabó András, "A bandita" megosztott pontozásos győzelmet aratott a Militans gym harcosa, Laska Tamás felett, mellyel igen nagy örömet okozott edzőjének Skrobár Róbertnek és klubjának.


Ugyanezen a napon az Unicentrál Bull's Kick-Box and Thai-Box Klub két harcosa egy K-1 gálán vett részt a szlovákiai Bardejov sportcsarnokában.


A telt-házas, nemzetközi küzdősport gálán Karácsony Dávid K-1 -67kg ban vívott szuperfight mérkőzést, amit egyhangú pontozással meg is nyert, az aktuális szlovák bajnok, David Vartas ellen.


Lukács Gábor K-1 -81kg ban beugróként szerepelt és állt helyt fivére, az utolsó pillanatban megbetegedett Lukács Balázs helyett, a lengyelek nemzeti bajnoka, Dawid Swierczynski ellen, ebben a csatában a lengyel fiú rendkívül szoros mérkőzésen 2:1 –es pontozással megnyerte a mérkőzést. Gratulálunk nekik és felkészítő edzőiknek, Csányi Jánosnak és Horváth Lászlónak.


Vasárnap már kifényesedett az érem, Gercsák Szabina a dobogó tetejére állhatott Pozsonyban, és ezzel U23-as Európa-bajnoknak mondhatja magát!


gercsak2015u23eb1


Ez volt tehát a heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség