Szepesi Csenge Világbajnok lett Tokióban!

Remekül szerepelt a magyar shinkyokushin karate válogatott a tokiói felnőtt súlycsoport nélküli világbajnokságon. A versenyen férfi és női kategóriában mintegy 100 ország közel 300 versenyzője lépett küzdőtérre, köztük 7 magyar versenyző kapott jogot az indulásra.


szepesi_2


Versenyzőink kitettek magukért, köztük is a legfőbb eredményt, a női világbajnoki címet Szepesi Csenge, (Kamikaze SE) a Furkó-Branch kiváló versenyzője szerezte meg kemény küzdelmek árán, több japán versenyzőt - köztük az előző világbajnokot is legyőzve.


Az egyenes kieséses, fullcontact szabályrendszerű VB-n az alábbi magyar eredmények születtek: Balogh Zsolt, Popovics Tamás (Victory) és Szabó Zsófia (Yakuzák SE) a legjobb 32 között, Pethő Gergő ( FIGHT SE) a legjobb 64 között végzett. Körmöndi Lídia és Lizak Richárd sajnos nem jutott túl az első selejtezőn.




[caption id="attachment_9569" align="aligncenter" width="504"]szepesi-csenge-tokio-vb /fénykép: Juhász Sandy/[/caption]

Szepesi Csenge több japán és európai világklasszis versenyzőt is legyőzve, a közönség üdvrivalgása közepette vívta ki az elismerő világbajnoki címet, Japánban, a sportág hazájában. A versenyt követően többek közt shihan Kenji Midori, WKO elnök és shihan Furkó Kálmán gratulált a kimagasló teljesítményéért.


-Kalmár Árpád (Főtitkár, Magyar Karate Szakszövetség)