Heti összefoglaló

Az év vége már-már megszokottan sűrű a versenyek szempontjából, aminek mi, a küzdősportok szerelmesei csak örülhetünk. Számtalan hír, eredmény, történés jutott erre a hétre is, melyről természetesen az ellenfelem.hu olvasó nem maradhatnak le! Ha hét közben mégsem láttad volna, most bepótolhatod. Ezért is jött létre mára rendszeressé vált rovatunk, a Heti összefoglaló! Jó olvasást!


IMG_0866


A hétfőt rögtön egy nagyszerű hírrel kezdtük, hiszen Abu-Dzabiból, a Grand Slam viadalról három judokánk is éremmel tért!


Szintén hétfőn olvashattátok interjúnkat Lemák Diánával, aki egy igazán sikeres évet mondhat magának, hiszen Európa- és Világbajnoki érmeket szerzett, és több sportágban is helyt állt. Legutóbb épp a törökországi grappling Világbajnokságon remekelt.


Kedden ismét egy örömhírt közölhettünk, hiszen újabb világbajnoki címmel gazdagodott a magyar válogatott Szepesi Csenge révén a tokiói shinkyokushin karate Világbajnokságon!


Este egy fontos sportpszichológiai, ám bizonyos vonatkozásaiban még azon is túl mutató témával jelentkeztünk, melyben a célkitűzések szerepét boncolgattuk. A sportban elért sikerekben (is) jelentős szerepet játszanak a célkitűzések. Hogyan kell tehát a célokat jól kitűzni? Miként maradhatsz meg a kitűzött céljaid mellett? Erről olvashatsz ebben a cikkben!


Szerdán egyik cikkünkben Szellő Imre ökölvívó szavait olvashattátok, aki örömmel lép a kijelölt útra és aki már egy esetleges címmeccsre is szívesen gondol a kemény edzések között.


Szello_Valori


Este folytattuk a földharc szerelmeseinek, a versenyzést latolgató vagy csak ritkán versenyző sportolóknak szánt írásunkat, melyben azt tárgyaltuk, mire érdemes figyelni életed első bjj versenye előtt ill. mi az, amit jó, ha szem előtt tartasz, ha nem versenyzel túl gyakran? Az első rész után, melyben a szabályokat és a guard-ot jártuk kicsit körül, ezen írásban a levitelekre, energiánk beosztására és egyebeket vettük górcső alá.


Csütörtökön adtunk róla hírt, hogy a hatvani Emlékverseny után második fordulójával Győrben folytatódik a G4 Grappling Liga negyedik évada, a Global Grappling szervezésében. A versenykiírást és a fontosabb információkat cikkünkben találjátok!


Szintén ezen a napon olvashattatok arról oldalunkon, hogy hogyan és miként épül fel ill. miért fontos egy sportorvosi vizsgálat. Aki versenyezni tervez vagy régóta nem indult már versenyen, ám tervezgeti, annak igen csak hasznos lehet!


Este aztán folytattuk technikák rovatunkat, melyben Nagy Tamás jóvoltából a pulzusszám tréningről olvashattatok. A módszer helyes használatával állóképességetek kiválóan javítható, de számtalan más előnye is van! Érdemes elolvasni vagy ha ez már megtörtént, elővenni még egyszer!


Pénteken a stretchingről írt cikkünket olvashattátok. A bemelegítés és a nyújtás az edzések egyik központi része vagy az kéne, hogy legyen. A nyújtás megkönnyíti a későbbi munkát, illetve sok sérülés is megelőzhető vele. A cikkben videó segítségével mutatunk be néhány gyakorlatot, amit könnyen beépíthettek Ti is a felkészülésetekbe!


Ezen a napon több hazai csapat is részt vett a dunaújvárosi WKF Európa-bajnokságon, méghozzá igen szép eredményekkel. Az Unicentrál Bull's Kick-Box and Thai-Box Klubból Schwéger Tímea oriental (euro thai) -60kg Európa Bajnok lett, méghozzá nem akárhogyan, hiszen ellenfelei között Marta Guszlabot, a lengyelek többszörös WKF Világ-, és Európa-, és IFMA Európa-bajnokát búcsúztatta egyhangú pontozással.


Grónai Sándor oriental (euro thai) -63.5kg Európa-bajnok lett, szlovák és osztrák ellenfelek elől szerezve meg a Bajnoki címet. Kovács Olivér két napon át öt mérkőzést vívott és lett végül az U16-45kg-os light contact kategória Európa-bajnoka. Kocsis Gellért U18 -55kg-os light contact mezőnyben végzett az élen a súlycsoportjában szlovák, portugál és román ellenfelek ellen.


Nardelotti Zoltán -75kg-ban az első versenynapon egy spanyol ellenfél legyőzésével került a négy köze, végül Európa Bajnoki bronzéremmel zárta a versenyt! Gratulálunk nekik!


Este a Semmy Schilttel készült interjúnkat olvashattátok, akit a tavalyi TEK gála előtt csíptünk még el. Ha eddig még nem láttátok volna, érdemes lehet pótolni, hiszen hosszan, nagyszerű hangulatban beszéltünk a sokszoros világbajnokkal, a holland lépegetővel!


Szombaton olvashattatok újra a helyes légzés elsajátításáról, ami a küzdősportokban különösen fontos. Este ismét belestünk a kulisszák mögé, ezúttal Miguel Cotto felkészülésébe tekinthettünk be.


Miguel Cotto

Ezen a napon az Esztergomi Kick-Box SE egy kisebb csapattal részt vett a Slovenia Openen Zagorjéban, ahol 8 ország 560 versenyzője mérette meg magát. Ennyi versenyző közül is dobogós helyeket szereztek sportolóink!


Vígváry Viktor 1.hely, light-contact
Jánosi Máté 3.hely light-contact
Magyar Szabolcs 3.hely light-contact
Gremen Petra 3.. hely light-contact és kick-light
Alina Maris 3. hely light-contact, 2. kick-light
Borók Dominik 6.hely light-contact


A csapattal tartott a szombathelyi Metex '05. Perfect Change Contoll SE versenyzője, Bárdosi Sándor is, aki 1. helyen zárt kick-light szabályrendszerben! De ott volt a A Szigetszentmiklós-Tököl SE is, akik egy aranyat, négy ezüstöt és két bronzérmet hoztak el, ami szintén nagyon szép eredmény ennyi indulóból. Bakó Krisztián remekelt, Vigmond Richárd és Olajos Enikő is jó formát mutattak, hiszen ezüstérmet szereztek! Gratulálunk nekik!


Az I. Újfehértó KEMPO Kupán, mely szintén szombaton volt, a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia harcosai, Lacza Ádám tanítványai - Karácsonyi Krisztián, Szabina Megyeri, Boglárka Bartha, David Kockás és Lacza Ábel - 11 aranyérmet és 5 ezüstérmet szereztek! Gratulálunk nekik!


A szombati napon többen is kiutaztak a milánói WFC VB-re - Rehák György hét emberrel, köztük Jóni Mátéval, Horváth Anitával, Abdelgadir Khaliddal . Khalid a második menetben TKO győzelmet aratott, így a nehézsúlyú öv a derekára került, Jóni Máté 2. menetes kiütéssel jutott tovább, a leírások alapján pedig Rehák Márk nagyon szép mérkőzésen, nagy csatát vívott helyi olasz ellenfelével és bár minden tekintetben jobb volt a hazai 5kg-val és 2 évvel idősebb ellenfelénél, sajnos egy intés miatt a hazai fiúnak adták a győzelmet. Vasárnap is többen szorítóba lépnek még, szóval van miért szurkolni még!


De szombaton volt a Fontana SE által rendezett debreceni Felnőtt full-contact és II. osztályú felnőtt és junior Ring Magyar Bajnokság is, melyen Rácz Kickboxing Team négy versenyzője remekül szerepelt. Nagy Viktor Péter Felnőtt Low-Kick 71 kg.-ban I. helyezett lett, két gyönyörű K.O. győzelemmel söpörte be a bajnoki címet. Fekete Anita Junior 1. Low-Kick 60 kg.-os kategóriában, élete első ringes versenyén II. lett. Szintén első ringes versenyén a karetéról váltó Szilágyi Gergő Junior II. Low-Kick 57 kg.-os kategóriában II. lett, Gajdics Krisztián pedig a felnőtt Low-Kick 81 kg.-os kategória II. helyét hódította el.


Ugyanitt az Energy Gym versenyzői, Priskin Nikolett és Papp József is arattak, hiszen a 60 kg-os és a 63,5 kg-os low-kick kategória 1. helyét szerezték meg!


A mai napon, tehát vasárnap, a Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia sportcsarnokában zajló 2015. évi PointFighting OB döntőjének eredményeiről a jövő hét folyamán számolunk majd be!


Ismétlés a tudás anyja, mondják, így a számtalan hazai és nemzetközi verseny közepette célszerűnek, kézenfekvőnek láttuk ismét elővenni a kesztyűk ápolásáról szóló cikkünket. A megfelelő bánásmódot a kesztyűk, de kezeid, bőröd is meghálálják!


Horváth Anita, Farkas Attila, Szána Patrik, Jóni Máté és Mészáros Edward a fentebb már említett WFC VB-n ma lépnek szorítóba. Cikkünk írásakor az eredmények még nem ismertek. Később természetesen erről is beszámolunk.


Ez volt tehát a heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség