Görbics Gábor világbajnoki ezüstérmes!

A szombati zárónapon , egy nehéz hét utolsó versenynapján került sor a világbajnokságot lezáró döntőkre. Magyar érdekeltséggel, hiszen a low-kick 67 kg-os súlycsoportjában Görbics Gábor előtt egy óriási feladat tornyosult a többszörös világbajnoki címvédő, a fehérorosz Andrej Kamionak személyében.


Görbics_dobogó


A magyar fiú, aki legkimagaslóbb sikereit full-contactban vívta, a low-kick szabályrendszerbe igazából kirándult. Ez a kirándulás a döntőig tartott. Kettejük egy nagyon kemény mérkőzést vívtak a közönség legnagyobb gyönyörűségére. Gábor inkább kézzel dolgozott, míg ellenfele a combrúgásokat erőltette és tördelte a mérkőzést, s így megvédte a címét.


Valahol a második menet közepén a belorusz fiú kis előnyt szerzett kombinációkból, és ezt az előnyt a végéig tartotta. A pontozás így is szoros volt, 2:1 arányú, vagyis egy pontozóbíró Görbics Gábort látta jobbnak. A beloruszok már egy profi mérkőzés lehetőségét is pedzegetik a magyar fiúval. Edzője, Juhász Gábor szerint világbajnokság az eredménytől függetlenül is értékesnek bizonyult, mert jó felkészülést jelentett az egy hónap múlva Dublinban kezdődő full-contact világbajnokságra, hiszen sorozatterhelést kapott, folyamatosan mérkőzéseken vehetett részt. Mind a két magyar érmesnek sok mérkőzése volt, mindenféle szabályrendszerben, és ez erősítette a mentalitását és a több mérkőzés javította a teljesítményét. Beleillett a fő versenyszám, a full-contactra felkészülésébe.


A megszerzett ezüstérem nagyon értékes, hiszen a két évvel ezelőtti, brazíliai világbajnokságról egy bronzérmet sikerült elhozni, most pedig összesen egy arany és egy ezüst a mérleg. A belgrádi világbajnokság így egy K-1 világbajnoki címet és egy low-kick-ezüstöt hozott. A folytatás – remélhetőleg – november végén Dublinban!


Szombati eredmény :


Low-kick 67 kg. Görbics Gábor – ANDREJ KAMIONAK (Fehéroroszország) 1:2 világbajnoki döntő

-Gregor László