Gercsák Szabina megállíthatlan

Gercsák Szabina megállíthatatlan! A junior-világbajnoki címe után sem állt le az éremszerzéssel, ezúttal az U23-asok között bizonyította klasszisát. Egy aranyérmet és egy pontszerző hetedik helyezést hozott számunkra az U23-as Európa-bajnokság második versenynapja.

gercsak-szabina1

Gercsák Szabina fél perc alatt lépett túl spanyol riválisán a 70 kilogrammosok első fordulójában, majd a német Miriam Butkereiten jukót és vazarit érő akciót is be tudott mutatni, így a második forduló is magabiztosan meglett. A legjobb négy közé jutásért egy újabb villámgyors mérkőzés következett, a litván Renalda Gedutyte negyvennégy másodpercig tudta magát tartani a junior Európa- és világbajnok ellen.


https://instagram.com/p/-Gb4Yzyjbx/

Az elődöntő kiélezett csatát hozott az olasz Carola Passionival szemben, de egy intésnyi különbség ezúttal a magyar lány döntőjét jelentette. Flórusz János tantíványa pedig már rutinos döntősnek számít, ha odakerül, azt nagyrészt meg is nyeri. Így volt ez most is, a bosnyák Alekszandra Szamardzicsot jukóval legyőző Gercsák Szabina nyakába ismét aranyérem került. Elképesztő őszt produkált eddig a miskolci judós, és még mindig nincs vége az évnek…




[caption id="attachment_9726" align="aligncenter" width="500"]gercsak2015u23eb1 Fotó: EJU, Carlos Ferreira[/caption]

A férfiaknál a BHSE 73 kilogrammos judósa, Pál Gyula parádésan kezdett, jukóval győzte le a montenegrói Nebojsza Gardasevicset, majd ippongyőzelmet aratott a lett Mihalisz Steinbuksz felett. A negyeddöntőben az olasz Antonio Esposito sajnos megállította a kiváló menetelést, így a magyar versenyző a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. Ott az ukrán Artem Komula jobbnak bizonyult, így Pál Gyula a pontszerzőként, a hetedik helyen végzett az U23-as Európa-bajnokságon.


A versenynap további három magyar judósa – Szabó Frigyes, Tóth Apor és Gyulai Réka – nyert mérkőzés nélkül, helyezetlenül zárta a versenyt.


A második nap végén az éremtáblázat ötödik helyére ugrottunk, az élen Oroszország (2 arany, 1 ezüst, 1 bronz), Németország (2, 0, 1) és Olaszország (1, 1, 1) áll.


A harmadik versenynapon ismét öt judósunk lép tatamira: Fogasy Gergő (BHSE), Demeter Bendegúz (Kaposvári JK), Tóth Fanni (KSI SE), Salánki Evelin (Ippon Judo Tatabánya) és Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC) sikeréért szoríthatunk.


/forrás: judoinfo.hu/