Ismét a dobogó tetején Szmolka Niki

Előző héten olvashattátok oldalunk hasábjain, hogy ismét kedvenc sportágában, brazil jiu jitsuban méretteti meg magát Szmolka Niki. A birkózásban tett sikeres kitérő után a XI. Hungrian Open-en lépett újra tatamira a BJJ Pécs Európa-bajnoka. 


szmolka


Ahogy Nikitől megszokhattuk a dobogónál lejjebb nem adta, és eddig két Hungarian Openjén elért első helyezés tudatában várható volt, hogy a 2 legfelsőbb fok valamelyikén végez majd. Az érem végül aranyszínű lett. A következő sorokban Niki beszámolóját olvashatjátok.


"Nagyon vártam a versenyt mivel a Világbajnokság óta nem versenyeztek bjj-ben. Az elmúlt időszakban más küzdősportba is belekóstoltam, ezért  kíváncsi voltam, mennyire tudom kamatoztatni a máshonnan szerzett tudásomat, és ez mennyire változtatta meg a játékomat.  


Odaérve a verseny helyszínére nem voltam túl boldog, csalódottam tapasztaltam, mindössze egyetlen lány volt a súlyomba. De bizakodtam, hogy az előző évekkel ellentétben a lányoknak is fognak indítani abszolút kategóriát .  Eljött az első - és sajnos egyetlen-  meccs a súlyomban, ahol egy szlovák hölggyel mentem, és kopogtatással ért véget, ezzel sikerült még egyszer behúznom az aranyat. 


Négyig várhattunk az Open-re, feliratkoztam de sajnos nem volt  lány, aki kiallt volna, így kicsit szomorúan és hiányérzettel, de egy győztes meccsel, és az arannyal jöhettem haza. Ezzel az egy mérkőzéssel sajnos nem nagyon tudtam felmérni, hol tartok most a fejlődésben.




[caption id="attachment_9794" align="aligncenter" width="504"]szmolka_ermek Gyarapodik a gyűjtemény![/caption]

Szeretném megköszönni a felkészítést Csécsei Gergőnek, Tomsics Istvánnak, a csapattársaknak, és családomnak a támogatást. Illetve ezúton szeretnék még egyszer az induló csapattársaimnak, és a gyerekeknek gratulálni a szép eredményekhez!"


Mi pedig Nikinek gratulálunk az újabb aranyéremhez!