3 magyar mérkőzés, amit látnod kell (I. rész)

top3_cover_zilai


Támadt egy ötletünk, hogy egy válogatás keretén belül felelevenítünk néhány olyan magyar érdekeltségű összecsapást, melyet érdemes lehet gyakrabban szemügyre venni. Következzen három MMA mérkőzés a szabályrendszer hazai történelméből!


karacs


A sorozat az első részében tehát most három MMA mérkőzést választottunk ki. Sorrendet viszont nem állítanánk, hiszen mindenki más szemmel nézni őket, a szimpátia hol erősebb, hol gyengébb, ezáltal nem is akarunk itt véleményháborút indítani, csupán a legértékesebb pillanatokat a magyar küzdősportból feleleveníteni. Kezdjünk is bele!


1. Sárközi Róbert vs Filó Andor (2011)


sarkozi-robert-vs-filo-andor


Sárközi Robi és Filó Andor mérkőzésére a Szegedi Sportcsarnokban került sor. A gálát hatalmas médiafelhajtás övezte, hiszen Szeged városának 2 legismertebb harcművésze készült újra összemérni erejét. Az első összecsapásra a mérkőzést megelőzően 15 évvel került sor egy autóbontóban (!), ahol Filó Andor bizonyult jobbnak, így hát érthető, hogy Sárközi Robiban égett a vágy, hogy immáron úgymond hivatalos keretek közt vegyen elégtételt Filón. A gála – mondani sem kell - telt házzal zajlott, melynek fő mérkőzése volt ez az összecsapás, ami végül Sárközi Robi győzelmével zárult. Az alábbi ugyan nem a teljes fight, de az izgalmakba, a meccset övező várakozásba ez is elég jó bepillantást enged.


https://www.youtube.com/watch?v=Tw2oLNQ3EtA&feature=youtu.be


2. Polgár Ádám vs Halmi Viktor (2009)


halmi-viktor-vs-polgar-adam


Budapesten csapott össze Polgár Ádám és Halmi Viktor 2009-ben az It’s Showtime gálán, ugyancsak MMA szabályrendszerben. Viktor már akkor komoly rutinnal bíró versenyző volt, Ádám pedig fiatal kora ellenére már komoly elismeréseket vívott ki magának több szabályrendszerben is, a kempótól kezdve egészen a kevert harcművészetekig. Akkoriban ez a párosítás önmagában elég lett volna ahhoz, hogy egy gálát lehessen építeni köré. A látottak alapján pedig nem okozott csalódást a két magyar kiválóság akkori összecsapása, amit aztán végig dominálva egy szép befejezéssel Viktor nyert.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fbLXK1wjYEs&w=560&h=315]


3. Zahari Vince vs Szűcs Gergő (2014)


zahari vince-vs-szucs-gergo


A harmadik mérkőzésre bizonyára többen emlékeznek olvasóink közül. A helyszín ismét a Szegedi Sportcsarnok az egyik sarokban Zahari Vince, a másikban Szűcs Gergő. A neveket olvasva itt is borítékolható volt a parázs küzdelem, melyre nem is cáfoltak rá a srácok. Az első menet túlnyomó részében Gergő dominált, akinek ugyan a fejbőre felszakadt, de nem sok hiányzott hozzá, hogy befejezze idő előtt a mérkőzést, és ezt épp Vince rutinja és tehetsége gátolta meg, ami aztán a második menetre teret nyert magának, és véget tudott vele vetni a találkozónak. Ezt a mérkőzést is bizonyosan sokáig fogjuk még emlegetni.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=m35UmFfYKYQ&w=560&h=315]


Hamarosan folytatjuk majd összeállításunkat, melyben majd más szabályrendszerekből is ragadunk ki értékes darabokat! Kövessetek minket addig is!